sreda 7. novembar 2007.
RSS
• Republika Srpska •
Početna > Republika Srpska > Komunalno opremanje

Fondu za razvoj RS upućena četiri projekta iz Modriče

Komunalno opremanje

MODRIČA - Za grant - nepovratna sredstva iz Fonda za razvoj Republike Srpske opština Modriča u ovoj godini konkurisala je sa četiri projekta čija je ukupna vrednost blizu 33 miliona konvertibilnih maraka, izjavila je Brankica Popović, načelnik za privredu i društvene delatnosti opštine Modriča.

Prema rečima Popovićeve, za uređenje vodovodne i kanalizacione mreže na području Modriče potrebno je 17,5 miliona KM. Obilaznica magistralnog puta Gradačac - Odžak kroz Modriču koštaće blizu devet miliona KM. Za asfaltiranje puteva do Duge NJive, lokaliteta koji bi u narednoj godini trebalo da dobije status Park prirode, potrebno je 5,5 miliona KM, te jedan milion KM za dovršetak Fudbalskog stadiona u Modriči.

- U Odeljenju za privredu i društvene delatnosti u završnoj fazi je i izrada osam projekata kojim će Modriča konkurisati za sredstva po osnovu sufinansiranja sa Vladom Republike Srpske. Vrednost ovih projekata je 4.820.000 KM od kojih bi učešće opštine bilo 820.000 KM, dok bi se iz fonda za razvoj, odnosno iz sredstava dobijenih od privatizacije Telekoma RS, ukoliko projekti budu usvojeni, obezbedilo četiri miliona KM, rekla je Popovićeva.