sreda 7. novembar 2007.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > „Jat“ leti za Banjaluku tri puta sedmično

„Jat“ leti za Banjaluku tri puta sedmično

BANJALUKA - Kompanija „Jat ervejz“ organizovala je juče promotivni let za Banjaluku, a letovi na relaciji Beograd - Banja Luka i obrnuto će od petka, 9. novembra, biti uvršteni u redovni red letenja srpske aviokompanije tri puta sedmično.

Direktor „Jata“ Saša Vlaisavljević istakao je da su letovi „Jata“ iz Beograda za Banjaluku predviđeni sredom, petkom i nedeljom u večernjim časovima, a povratak iz Banjaluke četvrtkom, subotom i ponedeljkom ujutro, preneo je Tanjug.

On je nakon promotivnog leta najavio da će od decembra biti uveden i četvrti let za Banjaluku, a od proleća iduće godine će avioni „Jata“ svakodnevno leteti za Banjaluku.

Vlaisavljević je najavio da potencijal tržišta na tom letu iznosi preko 7.500 putnika godišnje.

Prema njegovim rečima, karta između Beograda i Banjaluke u jednom pravcu, bez taksi, koštaće 49 evra, a povratna 79 evra, dok će prosečna cena povratne karte sa taksama biti 87 evra.

Vlaisavljević je najavio da je u cenu karte uračunata i bezbednosna i aerodromska taksa, i da se radi na tome da se takse snize.
Ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan Srbije Dragan Đilas istakao je da može da garantuje da će „letovi potrajati još najmanje tri i po godine, koliko će trajati ova vlada“, a da će onda postati nešto što se podrazumeva, kao i da ih više niko nikad neće ukinuti.

SIMBOL POVEZIVANJA DVE DRŽAVE

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Dragan Đilas izjavio je da je jučerašnji promotivni let na liniji Beograd - Banjaluka simbol povezivanja Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
- Vlada Srbije garantuje da će ovaj let, kojim je danas započeto povezivanje Srbije i RS, potrajati dugo i da ga više nikad niko ukinuti neće - rekao je Đilas novinarima juče na banjalučkom aerodromu „Mahovljani“.

On je naglasio da rukovodstva Srbije i Republike Srpske (RS) sjajno sarađuju i da je njihov posao da urade što više konkretnih stvari da građani Srbije i RS imaju što bolje veze, za šta je saobraćaj najznačajniji.
Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izrazio je nadu da će let između Banjaluke i Beograda doprineti boljoj privrednoj saradnji i bližim bratskim vezama naroda Srbije i RS.