utorak 7. avgust 2007.
RSS
• Republika Srpska •
Početna > Republika Srpska > Ubijen bratić Harisa Silajdžića

Ubijen bratić Harisa Silajdžića

SARAJEVO - Tarik Silajdžić (18) iz Sarajeva, bratić Harisa Silajdžića, člana Predsedništva BiH, ubijen je u nedelju, 30 minuta posle ponoći, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. Prema podacima iz policije, Kenan Demirović (19) osumnjičen je da je, ispalivši više hitaca iz pištolja, ubio Silajdžića u prizemlju kuće Edina Osmanovića u Ulici Safet-bega Bašagića.

Sagovornik Nezavisnih novina iz sarajevske policije kazao je da su osumnjičeni saučesnici u ubistvu članovi porodice Osmanović: Edin (42), njegov brat Dino (44), Edinov otac Hamdija (68), kao i Edinov sedamnaestogodišnji sin A. O. i Halil Velagić (46). Iz MUP-a KS saopšteno je da je osumnjičeni Demirović sa saučesnicima uhapšen tridesetak minuta posle ubistva.

Telo ubijenog Silajdžića posle ubistva prevezeno je na obdukciju, a posle izvršenih spoljnih pregleda tela, utvrđeno je da na telu ubijenog mladića ima više prostrelnih rana. Prema informacijama iz policije, ubistvu je prethodila svađa i tuča zbog mobilnog telefona, koji je, navodno, Tarik Silajdžić ukrao sedamnaestogodišnjem A. O.

- Oni su ga pozvali u kuću zbog tog telefona i on je došao. Tu su se svađali, a onda je Demirović pucao u njega - rekao je sagovornik iz policije.
Na licu mesta su komšije Osmanovića kazale da su u njihovoj kući česte svađe i tuče.
- Pre mesec dana su ispred njihove kuće letele flaše, a tukli su se i bejzbol palicama, tu se okupljaju i narkomani - rekao je komšija koji nije želeo da se predstavi.

On je dodao da je Velagić pokušao da pobegne od policije, ali da su oni brzo intervenisali i uhapsili sve osumnjičene. Policija je na licu mesta pronašla pištolj iz kojeg je Demirović pucao u Silajdžića, kao i više čaura.
Inače, Tarik Silajdžić je u decembru 2005. godine, zajedno sa ocem Husrevom Silajdžićem drvenom palicom pretukao Zumbera Čelju, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Iz policije je tada saopšteno da su otac i sin Silajdžić drvenim palicama pretukli Čelju i njegovog brata Orhana, koji su pokušali da izvrše krađu u njihovu kuću. Tarik je tada kao maloletnik priznao da je on pretukao braću Čelja i da su i on i njegov otac pušteni. Tarikov brat F. S. (17) je u novembru prošle godine priznao da je ubio Dinu Drndu (24) iz Sarajeva. Iz policije su tada saopštili da je F. S. udarcima nožem u predelu leđa teško povredio Drndu, koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici „Koševo“.