utorak 7. avgust 2007.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koštunica: Pregovorima do kompromisa

Koštunica: Pregovorima do kompromisa

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je juče da novi pregovori o budućem statusu Kosova i Metohije „otvaraju mogućnost“ da se dođe do kompromisa.

- Novi pregovori sa novim posrednicima otvaraju mogućnost da se dođe do kompromisnog rešenja, koje će zadovoljiti i suštinske interese Srbije i suštinske interese albanske nacionalne manjine u Pokrajini, navodi se u izjavi Koštunice za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, i u novim pregovorima Srbija i Rusija će zastupati zajedničku principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju osnovnih načela međunarodnog prava.
- Od posebne je važnosti da što veći broj država koje su članice Saveta bezbednosti, i naravno da što veći broj evropskih država podrži ovu politiku, kako bi se došlo do sporazumnog rešenja budućeg uređenja Pokrajine, naveo je Koštunica.

Ključne reči:

Komentari

Ovaj bas ko da je lude krave vecerao. Ma koji pobogu pregovori o statusu. Pa status se zna. Pregovori ce se voditi o nacinu razlaza te o spornim pitanjima kao imovini, dugovima, polozaju verskih zajednica, nekada zajednickim fondovima, medjusobnim potrazivanjima te zajednickoj imovini. Eto to su sporne stvari a sam status je odredjen i uskoro ce biti potvrdjen.
Nije problem, brate, u tome sta ovaj prica. Politicar je, pa mu se moze. A izgleda i da uziva u toj ulozi. Mnogo je vaznije pitanje: a sta cemo ako su mu procene bile pogresne, napori uzaludni, a vreme izgubljeno? Hoce li biti: pojela maca ili mars odatle, bre!?! Gaga
Aman ljudi, dosta tog rusofilstva i ocekivanja tudje pomoci! Prica sa Kosovom i Metohijom je odavno zavrsena. Srbija nije umela u proteklih sto godina i vise da pronadje model kako da civilizuje i pouzdano kontrolise Albance na Kosovu, a preko njih i Albance iz Albanije. To je cisto bezbednosno pitanje Evrope iz straha da se ne dogodi prekomerno iseljavanje u EU. Identicno kao i sa Turcima tokom 1965 - 1985 godina. Dakle, pitanje je iskljucivo demografskog karaktera. Zalosno je sto se kola lome preko Srba i Srbije, ali siptari sa takvim civilizacijskom felerom i obicajima, zatvorenoscu i kriminogenim ponasanjem, zaista nam nisu ni potrebni. Za ostalo i sluze pregovori. Ako evropske regule dovedu, kroz vise decenija, do znacajnih pozitivnih promena u ponasanju i obicajima ovog naroda sa juga Srbije, budemo li pametni, lako cemo povratiti ono sto se naziva "srpskom zonom uticaja". Do tada - neka im je lepa kuca, a mi pocnimo da izgradjujemo sopstvene nacionalne interese, svakako daleko od Sibira, vodke i Kalinke. Budimo jednom svoji, bre! Gaga, Beograd