petak 7. mart 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Panatinaikos čeka ludnica

Plej Partizana Milton Palasio ne bi želeo da bude u koži košarkaša grčkog kluba

Panatinaikos čeka ludnica

Montepaski je stigao u Beograd sa oreolom tima koji je trenutno najbolji u Evropi i koji igra najbolju košarku. Niz od sedam uzastopnih pobeda najbolje govori u prilog toj činjenici. Ipak, košarkaši Partizana su srcem, uz određenu dozu sreće koja prati hrabre, pokazali da i on najboljeg postoji bolji. Srpski šampion je stigao na korak od četvrtfinala Evrolige, a to podrazumeva pobedu nad aktuelnim prvakom Panatinaikosom za dve nedelje u „Pioniru“.
- Posle ove pobede verujem da možemo do četvrtfinala. Ključna će biti utakmica protiv Panatinaikosa. Dolaze u ovu ludnicu, čekaju ih ovi navijači i ja im ne bih bio u koži. Protiv Montepaskija presudio je naš šesti igrač, naši navijači. Stonruk, koji je pre toga pogodio nekoliko važnih šuteva, tri sekunde pre kraja nije pogodio nijedno bacanje, jer je protiv sebe imao nekoliko hiljada ljudi koji vrište - rekao je junak trijumfa protiv italijanskog šampiona bek Milton Palasio.

Uloga navijača u utakmicama Partizana u „Pioniru“ odavno je podvedena pod „bitno“, ali su „crno-beli“ fanovi otišli i korak dalje i postali ne šesti, već sedmi igrač. Stoga i ne čudi što je na sajtu Evrolige napravljen presedan postavljanjem video-klipa u kome je prikazan delić atmosfere iz beogradskog hrama košarke sa jasnim nazivom „Zakon Pionira“.
Sledeće nedelje srpski šampion gostuje Efesu u Istanbulu, u meču koji nije presudan po plasman tima iz Humske, ali iz tabora Partizana stižu poruke da i u tom meču idu na pobedu.