četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Žrtva pucala na reketaše?

Epilog pucnjave u Vrčinu, u kojoj je ubijen Dragan Milovanović, a ranjen Aleksandar Vlahović

Žrtva pucala na reketaše?

BEOGRAD - Pucnjava u Vrčinu u kojoj je u utorak uveče teško ranjen Dragan Milovanović (33), koji je kasnije umro na operacionom stolu Urgentnog centra, a lakše Aleksandar Vlahović (36), još uvek nije do kraja razjašnjena. Kako je Glas nezvanično saznao, policija traga za Vrčincem Nebojšom Rakićem (29) jer se pretpostavlja da je on otvorio vatru na Milovanovića i Vlahovića, kada su mu došli na kućni prag po „reket“.

Sam uviđaj počeo je, kako smo saznali, oko ponoći, a trajao je naredna tri sata. Krim-tehničari su po kiši, gacajući i po njivama, uspeli da pronađu čak oko 60 čaura, a rafali su, barem prema prvim rezultatima istrage, bili usmereni ka džipu „sangjong rekston“, beogradskih registracija BG 33-17.

Utvrđivanju činjenica u ovom slučaju, čak i onih najprostijih - gde je lice mesta, pored noćnih uslova i kiše, otežale su i okolnosti pod kojima se pucnjava dogodila. Naime, povređenog Milovanovića u Urgentni centar dovela su dva muškarca, koja su odmah htela da se udalje. Međutim, kako je šoferšajbna džipa kojim su se dovezli bila „probušena“ policajci iz patrole su ih zaustavili. Dvojac je tvrdio da su rođaci Milovanovića, a potvrdili su da su bili svedoci okršaja. Međutim, pošto su saslušavani odvojeno, nisu se do kraja uklopili - jedan je rekao da se pucnjava dogodila na Novom Beogradu, a drugi u Ripnju.

Pokojni Milovanović i ranjeni Vlahović navodno su od ranije poznati policiji i dovode se u vezu sa organizovanim novobeogradskim kriminalnim grupama.