četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Živ izgoreo

Okružni sud u Beogradu juče saopštio uzrok smrti Zorana Vujovića

Živ izgoreo

Vujović, koji je nađen mrtav u Ambasadi SAD posle protesta „Kosovo je Srbija“, umro je od posledica trovanja ugljen-monoksidom i od opekotina. Nije utvrđeno prisustvo bojnih otrova ni da je prostreljen i uboden

BEOGRAD - Zoran Vujović (20), čije je telo posle protesta „Kosovo je Srbija“ pronađeno u Ambasadi SAD, u noći između 21. i 22. februara, umro je od posledica trovanja ugljen-monoksidom i od opekotina zadobijenih u požaru koji je izbio na prvom spratu američkog diplomatskog predstavništva. Nesrećni Vujović je u vatru dospeo živ. Ovo je juče saopštio Okružni sud u Beogradu pošto su mu dostavljeni obdukcioni zapisnik i izveštaj o rezultatima toksikološko-hemijske analize.

- Na osnovu obdukcionog i patohistološkog pregleda, kao i na osnovu toksikološko-hemijskih analiza, smrt pokojnog Vujovića je nasilna i nastupila je usled akutnog trovanja ugljen-monoksidom i opekotina. Akutno trovanje ugljen-monoksidom i opekotine nastali su u uslovima zaživotnog dospevanja i boravka u atmosferi požara. Toksikološkim analizama takođe je utvrđeno prisustvo 1,59 promila alkohola te odsustvo opijata, psihotropnih lekova i bojnih otrova. Obdukcionim pregledom nisu pronađeni tragovi ustrelina, prostrelina ili ubodina“, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Okružnog suda.

Obdukcija tela obavljena je, kako je Glas ranije već pisao, na Institutu za sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije, dok su toksikološko-hemijske analize izvršene u Centru za kontrolu trovanja Instituta za toksikologiju i farmakologiju VMA.

SKINUO AMERIČKU ZASTAVU?

LOZNICA - Vest da je priveden student Milan Živanović iz Loznice, osumnjičen da je podmetnuo požar u američkoj ambasadi, prostrujala je kao bljesak gradom na obali Drine. Bez obzira na to što do zvanične informacije nije moglo da se dođe u toku dana, gradom se prepričavalo da je Živanović dvadesetogodišnjak, koji studira u Beogradu i da je „lično“ skinuo zastavu Amerike i postavio srpsku trobojku. Naš list je došao do informacije da pomenuti mladić nije putovao na miting u Beograd sa organizovanim grupama, koje su vodili Opštinski odbori SPS, DSS, SRS i Nove Srbije.
S. P. (Sina)

„Kako bi se s potpunom sigurnošću utvrdio uzrok smrti sprovedene su kompletne toksikološke analize, a pojedine analize su ponovljene nekoliko puta. Centar za kontrolu trovanja je jedina referentna ustanova toga tipa u zemlji koja raspolaže svim potrebnim aparatima za kompletnu toksikologiju“, navedeno je u saopštenju.

Spisi predmeta s prispelim obdukcionim nalazom i rezultatima toksikologije, kako se dalje navodi, dostavljeni su Okružnom javnom tužilaštvu koje treba da odluči o daljem postupanju. Sve što je sud do sada preduzimao bilo je usmereno na utvrđivanje uzroka smrti Vujovića, a nadalje će zavisiti od eventualnih predloga Tužilaštva.

Komentari

Ma hajde molim vas,ziv izgoreo? Ko ce da vam u to poveruje? Mladic od 20 godina nije uspeo umaci vatri? Pa nije gorela cela ambasada ,samo jedan njen prozor.Njega su UBILI MARINCI ! Nego ova nasa korumpirana pro-zapadna vlada nece da dize tenzije zbog svog statusa....

Trovanje ugljen monoksidom (u uslovima visoke koncentracije, pozar npr.) nastupa u roku od 60 sekundi. Procitajte simptome trovanja gospodine Silni!!!! Nazalost, jos jedan velicanstveni mladi zivot je izgubljen.

Da ,ali u njegovom slucaju je goreo samo jedan prozor a ne cela ambasada ! I vec sam danas cuo podatak da su ga marinci spalili bacacem plamena...

Silini, ja sam opet cuo da su marinci koristili V^3=0 (cuveno teslino oruzije). Sa tim oruzijem su ga omamili tako da nije mogao da pobegne zlim gasovima. Sve je to velika namestaljka da omalovaze teslino oruzije jer znaju ameri da ako mi koristio to oruzije, u banatu ce padati kisa, a u backoj ce da rominja.

Mirjana, to vazi samo za normalnog coveka. Srbin moze da izdrzi minimum 5 minuta, a veliki Srbin sigurno jos vise. U poredjenju sa nama, Amerikanci nemaju sanse da prezive duze od 15 sekundi, dok braca Rusi mogu da prezive i do punih 8 minuta...

Gosn Silni bi, verovatno, samo ignorisao ugljen monoksid i posle toga jos popio pivo na eks. Sta zna dete sta je sto kila, ono stavi na rame i nosi...

Da nije bio "naliven" mozda bi mladic od 20 godina i uspeo da se izvuce odatle. Nego sad treba onaj sto je podmetnuo pozar da odgovara za ubistvo.

DA GA NISAM JA OTERAO DA NAPADNE JOS I TO AMRICKU AMBASADU,PA NECE VALJDA AMERICKI MARINCI ZBOG TOGA MAZITI,DOBIO ONO STO JE ZASLUZIO,ZATO KRIVCA TRAZITI U POLITICKU ELITU SRBIJE KOJA VODI SIZOFRENU POLITIKU,I NIGDE DRUGDE.

jadan djecko

Ulazem izvinjotinu, ali bas me nesto muci matematika danas (ubi me droga, 'ebi ga). Jel 1,59 promila alkohola u krvi mnogo?

"Dobio je sto je zasluzio"
Ti si Baca (ili kako li se vec zoves) apsolutni idiot.