četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Silovao ćerku

Podignuta optužnica protiv Džanga Jovanovića (32) iz Kikinde

Silovao ćerku

Jovanović je petnaestogodišnju ćerku, uz batine i pretnje ubistvom, primorao na seksualni odnos. Zlostavljanje trajalo dva meseca

ZRENJANIN - Okružno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv Džanga Jovanovića (32) iz Kikinde zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanja. Jovanović se od 5. februara nalazi u pritvoru, a tamo je dospeo nakon što je samo dva meseca proveo na slobodi. Višestruki kriminalac i zatvorenik osumnjičen je da je od početka decembra 2007. pa sve do 22. januara ove godine više puta silovao petnaestogodišnju ćerku D. K.

Incest je počinio u selu Čestereg, ali i u njihovoj porodičnoj kući u Kikindi. Da bi zadovoljio bolesnu pohotu, Jovanović je ćerku silovao, a nije prezao ni od fizičkog zlostavljanja. Kada je u Česteregu prvi put obljubio ćerku, najpre je udarao pesnicama po telu. Preteći da će je ubiti, batinanje je nastavio šutirajući devojčicu nakon što je od siline udaraca pala na pod. Zatim je ćerku uhvatio za kosu, povukao unazad, skinuo odeću i silovao je dok je ona pokušavala da se istrgne iz njegovih kandži. Torture iz Česterega nastavljene su kada su otac i ćerka došli u Kikindu.

Jovanović se u decembru vratio sa izdržavanja zatvorske kazne, ali je odmah počeo da dolazi u sukob sa zakonom. Policija ga je privodila zbog narušavanju javnog reda i mira, ali i zbog vitlanja nožem. Tada je pala sumnja da je nasilju i alkoholu odan kriminalac seksualno zlostavljao ćerku kojeg je policiji prijavila njena majka Ilonka Kolompar. NJih dve živele su zajedno sve dok se Jovanović nije vratio iz zatvora, a onda je prešla kod njega. Kada je devojčica na predlog kikindskog Centra za socijalni rad vraćena majci, klupko je počelo da se odmotava.

Jovanović je dobro poznat policiji jer se trošna kuća u kojoj žive njegova tri brata Gringo (29), Sultan (27) i Sava (18) nalazi u neposrednoj blizini zgrade policije u ulici Braće Tatića 9:

- Moj brat i Ilonka imaju samo nju, a uzeli su se kada je Džangu bilo sedamnaest godina. Upoznali su se u Srpskom Krsturu. Nekoliko godina živeli su u vanbračnoj zajednici. Razišli su se kada je Džango otišao u zatvor. Brat mi se, inače, ženio četiri, pet puta i ima više dece. Kada je otišao u zatvor, nismo imali od čega da izdržavamo njihovo ćerku. Uzeo ju je Centar za socijalni rad. Koliko je meni poznato, nekoliko godina živela je u jednoj porodici. Posle određenog vreme ćerku je dobila Ilonka. One sada žive u Obornjači kod Ade - ispričao je Džangov mlađi brat Sultan.

Džango Jovanović proveo je iza rešetaka 13 godina, a osuđivan je zbog razbojništva, razbojničkih i teških krađa i nasilničkog ponašanja. Kriminalu se odao još kao maloletnik. Sklon je nasilju i agresivan naročito kada je pijan. Lečio se od alkoholizma u Vršcu i u beogradskoj Centralnoj zatvorskoj bolnici.

Komentari

Bas dobro sto ste im objavili puno ime i prezime.Sad svi znaju ko je nesrecna devojcica.Njen identitet ne treba da bude zasticen.Ali zato kad neki "zestoki" momci ubiju nekoga ili izvrse kriminal onda cesto navedete samo njihove inicijale.Logicno, zar ne?

bravo majstore,svaka cast,slazem se s^tvojim misljenjem.Devojcica je po svemu sudeci Romkinja,pa hajde pisite pun indetitet,a svi veliki i mali mamini i tatini sinovi,samo pogresni inicijali.Sramota ,eto to vam je nas zakon u Srbiji.

Sramota za nase novinarstvo!