četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Padali zbog droge, viza...

Poznate ličnosti često se nađu sa one strane zakona (4) zbog raznih krivičnih dela

Padali zbog droge, viza...

Jedan menadžer sređivao je vize većem broju naših pevača koji vikendom nastupaju u nemačkim klubovima i zato im je najčešće uzimao po 20 procenata od honorara. Estradni asovi plaćali lažne vize

BEOGRAD - Beočinski trgovac cementom Vukašin Muminović sredinom devedesetih godina želeo je da postane estradni izvršni producent i menadžer, ali isključivo pevačicama. Dao je diskografskoj kući PGP RTS čak 100.000 maraka za početak karijere pevačica folka Kristine Rozić Mime i Jovane Tipšin. Mimi je čak snimao spotove na Kipru i kupio luksuzni sportski automobil. Pre nego što je finansirao novi album i seksepilne Vesne Vukelić Vendi, otišao je u istražni zatvor zbog pronevere novca u svom preduzeću. Vukašin više i ne pomišlja na estradu. Jovana nikada nije rekla da možda nikada ne bi napravila karijeru da nije bilo ovog lakomislenog lale i da Vendi nije zakasnila na prvi sastanak sa Muminovićem. Primera radi, dok je bio u zatvoru, Vukašin je darežljivo finansirao Jovanin gala rođendan u beogradskom restoranu „Topčiderska noć“, na kome je svirala grupa „Mećava“!

Zbog raznoraznih prekršaja (lopovluka, razbojništva, falsifikata, prevara...) zatvorski staž imaju i Nazif Gljiva, Žika Nikolić, Branko Stojnić, Stanko Brković, šuška se po sarajevskoj estradnoj čaršiji i Šerif Konjević...

Sarajevski kompozitor i muzičar Nikola Borota, šef grupe „Kamen na kamen“ i prvo promoter mlađane Nede Ukraden, sredinom osamdesetih imao je veliku frku oko svoje diskografske kuće i prvog privatnog studija za snimanje „nosača zvuka“ u Sarajevu, neisplaćenih honorara, dugova koji su rasli... Bio je u pritvoru, a kada je trebao da bude osuđen na dužu zatvorsku kaznu, preko veza i vezica pobegao je u Nemačku i spasao se robijanja.

Gojko Mitrović, vlasnik firme „Miki estrada“ iz Štutgarta, producent i menadžer, priveden je u štutgarsku policiju na ispitivanje zbog sumnje da je falsifikovao vize za ulazak u Nemačku našim pevačima. Sa njim je na razgovor privedena i pevačica folk muzike Jelena Nikolić. Jelena je provela u zatvoru pet satim a Miki je zadržan u pritvoru.

Gojko, poznatiji pod nadimkom Miki Estrada, sređivao je vize većem broju naših pevača koji vikendom nastupaju u nemačkim klubovima i zato im je najčešće uzimao po 20 procenata od honorara, a godišnju vizu naplaćivao je od 2.500 do 3.000 evrića. Tako su, po svemu sudeći, estradni asovi plaćali falsifikovane vize. Sudeći po oficijelnom sajtu Miki Estrade, u Srbiji i Crnoj Gori i danas se „tresu“ zbog ove afere Željko Joksimović, Željko Samardžić, Stoja, Bajaga, Bora Đorđević, Mitar Mirić, grupe „Osvajači“, „OK bend“, „Fanki Dži“, Jami, Srđan M., Đogani, Knez, Sinan Sakić, Nataša Bekvalac, Jovana, Goga Sekulić, Ksenija Pajčin, Šako Polumenta, Crni, Bora Drljača, Goca Božinovska, Vesna Zmijanac, Šeki Turković...

Sinan Sakić je uhapšen za novu 2004. godinu i tom prilikom mu je zabranjen ulaz u Švajcarsku u narednih pet godina. Sinan demantuje da je uhapšen jer su mu na aerodromu u Cirihu našli 10 grama kokaina u džepu, i objašnjava svoju švajcarsku odiseju.

- Pevao sam u Luganu 27. decembra, a zatim otišao u Cirih, gde sam i uhapšen u hotelskoj sobi 30. decembra, oko 9.45 ujutro. Proveo sam tri dana u ćeliji, bez prava na advokata i telefonski poziv. Spržili su mi karticu iz mobilnog, oduzeli 3.700 franaka i dodelili nekog Šiptara kao prevodioca, iako čovek ne zna ni tri reči srpskog. Strpali su me u zatvor zbog gluposti! Nisam imao radnu dozvolu za pevanje. Te stvari u principu i nisu moja briga, već to spada u „resor“ vlasnika kafane i menadžera. Nije nikakva tajna da većina pevača peva bez „dokumenata“. Neko prođe, a neko zaglavi! Ovaj put, kola su se slomila na meni, i to zbog pišljivih 130 franaka, koliko košta dozvola! Sredinom 2005. godine, folkerka Goga Sekulić (pogodite zašto je kolege zovu Goga Šanerka?) vratila se u Beograd pošto je provela 24 sata sata na ispitivanju u stanici policije u Koprivnici. Utvrđeno je da je automobil metalik crni „audi kvatro“, sa kojim je htela da pređe hrvatsko-srpsku granicu na prelazu Tovarnik - ukradeno vozilo. Interpol je u igri, vozilo je ostalo u Koprivnici, a Goga će morati zbog istrage da se odazove na svaki poziv hrvatske policije.