četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Marku Miloševiću sude u odsustvu

Suđenje sinu predsednika SRJ Slobodana Miloševića, po tužbi trojice otporaša za tuču

Marku Miloševiću sude u odsustvu

POŽAREVAC - U Opštinskom sudu u Požarevcu juče je nastavljeno suđenje protiv Marka Miloševića (34), sina bivšeg predsednika SRJ Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića, po tužbi trojice otporaša zbog tuče ispred kafea „Pasaž“, u maju 2000. godine. Na jučerašnjem ročištu sudija Gordana Vidojković pročitala je odluku Vanraspravnog veća, koje je pozitivno odgovorilo na zahtev advokata oštećenih, Dušana Cvejića, koji je 3. marta zvanično zatražio da se Marku Miloševiću sudi u odsustvu. Pošto je on nedavno dobio politički azil u Rusiji, Opštinski sud tražiće od ministra pravosuđa, Dušana Petrovića, zvaničan odgovor o mogućnosti izručenja tuženog, nakon čega će se doneti odluka o suđenju u odsustvu.

S obzirom na to da je Rusija nedavno odbila zahtev našeg Ministarstva pravde za ekstradiciju Marka Miloševića, kao i njegove majke Mirjane Marković, izvesno je da će mu se u Opštinskom sudu u Požarevcu suditi u odsustvu. Ipak, ova odluka zvanično će biti saopštena na narednom ročištu, koji je sudija Vidojković zakazala za 19. mart. Ovaj proces vodi se po tužbi otporaša Nebojše Sokolovića, Radojka Lukovića i Momčila Veljkovića, koji Marka navode kao glavnog organizatora i aktera tuče ispred kafea „Pasaž“, od 2. maja 2000. godine optužujući ga za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Ukoliko u ovom procesu Opštinski sud u Požarevcu osudi Marka na zatvorsku kaznu, on neće smeti da napusti Rusiju u narednih 16 godina, koliko treba da prođe da bi došlo do zastarevanja kazne. U suprotnom, rizikuje da bude uhapšen i izručen Srbiji. Trojica otporaša i dalje očekuju odgovor ministra pravde Dušana Petrovića, od koga su nedavno tražili da gonjenje Marka Miloševića preuzme opštinski javni tužilac Miroslav Vojinović. U obrazloženju svog zahteva, oni su naveli da je ovaj proces isuviše važan da bi se vodio po njihovoj privatnoj tužbi.

Komentari

Sve dok je Kostunjavi na vlast, ne postoji ni minimalna mogucnost da mu se desi nesto Marku Milosevicu!!! S'druge strane, Toma Nikolic (koji je na platnom spisku M.Markovic), ni po koju cenu nece dozvoliti da se zlocinci i prevaranti poput Marka Milosevica,Mire Markovic,B.Karic i dr. nadju pred licem pravde u Srbiji. Zar za to treba mnogo pameti???

Marina kad imas mnogo pameti kad ce doci red na ove zute zlocince .

Ne znam na cijem je platnom spisku Toma, ali barem javno ne radi i ne daje izjave protiv drzave Srbije. A sta rade "zuti" i njihovi usmrkani kombi puleni? Na cijem su oni platnom spisku? Onih zlocinaca sto su nas ubijali 1999. Jasno ko dan. Za tog Marka Milosevica trebalo ga je jos odavno corkirati. Ovo sudjenje sada je "besposlen pop jarice krsti".