četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hronika - ukratko...

Hronika - ukratko...

Poginuo biciklista

 SREMSKA MITROVICA - U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 3. marta na magistralnom putu Ruma-Šabac poginuo je biciklista Ilmi B. (52) iz Rume. Kako je saopštila Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, biciklistu je prilikom mimoilaženja prednjim levim delom udarilo vozilo „alfa romeo“ kojim je upravljao Zoran M. (33) iz Šapca. Uviđaj na licu mesta izvršili su istražni sudija Opštinskog suda u Rumi, rukovodilac Opštinskog javnog tužilaštva i policijski službenici ove policijske uprave.    
S. R. (Sina)

Pregažena na putu

 NIŠ - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se 3. marta oko 18 časova dogodila na regionalnom putu Niš-Aleksinac, kod Trupala, poginula je LJubica M. (73) iz Čamurlije, saopštila je Policijska uprava u Nišu. Na nju je, dok se kretala kolovozom, „mercedesom“ niške registracije naleteo Slobodan J. (52) iz Niša.
 M. C. (Sina)

Uhapšene kamiondžije

 NIŠ - Osamnaest kamiondžija uhvaćeno je u zabušavanju plaćanja putarine za samo četiri dana policijske akcije niške kriminalističke i saobraćajne policije koja je bila sprovedena od 20. do 29. februara na naplatnoj rampi „Aleksinački rudnici“. Protiv snalažljivih kamiondžija podnete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo sitna krađa, utaja i prevara, a za koje je predviđena i zatvorska kazna u trajanju do šest meseci. Prema rečima Dragana Bradića, načelnika Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Nišu, vozači teretnjaka imali su razrađenu šemu koju su koristili duže vreme. „Vozači teretnih vozila sretali su se u ugostiteljskim objektima gde su međusobno razmenjivali kartice koje su dobijali na naplatnim rampama pri ulasku na autoput. Kamiondžije koje su dolazile iz pravca Beograda inkasantima bi na naplatnoj rampi ‘Aleksinački rudnici’ tako predavali tuđe kartice izdate na naplatnoj rampi Niš„, naveo je Bradić.
Na ovaj način vozači kamiona sa domaćim tablicama plaćali su, umesto 4.390 dinara, koliko iznosi putarina od Beograda do Niša, samo 530 dinara, koliko se plaća za korišćenje autoputa od Niša do Aleksinačkih rudnika.
Trojica stranaca koji su uhvaćeni u ovoj akciji, državljani Bosne i Hercegovine, Goran P. (36) iz sela Glavačica kod Bijeljine i Radomir D. (52) iz sela Zagoni kod Bratunca, kao i Makedonac Toma J. (38) iz Kavadaraca, posle privođenja istražnom sudiji Opštinskog suda u Aleksincu, kažnjeni su novčanim kaznama od po 20.000 dinara. Oni su za putarinu od Beograda do Niša, umesto 6.420 dinara, platili samo 750 dinara pomoću kartica za putarinu od Niša do Aleksinačkih rudnika.
Policija nije saopštila imena domaćih kamiondžija, a njihove krivične prijave obrađuju se u Opštinskom sudu u Aleksincu. Nije poznato ni za koliku sumu novca je republički budžet oštećen ovakvim načinom plaćanja putarine, jer se pretpostavlja da je mnogo više kamiondžija „menjalo kartice“ na autoputu Beograd-Niš.     
M.C. (Sina)