četvrtak 6. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > „Grupnjak“ mu došao glave?

Privedene četiri osobe zbog sumnje da su ucenjivale Nenada Jestrovića

„Grupnjak“ mu došao glave?

BEOGRAD - Četiri osobe, među kojima je i jedna devojka, privedene su juče dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda pod sumnjom da su učestvovale u iznuđivanju novca od Nenada Jestrovića, fudbalera Crvene zvezde. Pored osumnjičenih, u sud je, kako smo nezvanično saznali, stigla i foto-dokumentacija, kao i disk na kojem je narezan snimak seksualnog odnosa kojim je Jestrović ucenjivan. Prema nepotvrđenim informacijama, navodno se radi o grupnom seksu.

Imena osumnjičenih i advokata koji ih brane, niti bilo koje druge pojedinosti kojim bi se proverila autentičnost informacija koje su dosad „procurele“ juče nije bilo moguće dobiti iz pouzdanih izvora.

Četvorka je u Palatu pravde dovedena još tokom prepodneva, ali je anonimna dojava o podmetnutoj bombi, treća za desetak dana, i evakuacija koja je usledila, prolongirala početak saslušanja.

Kako je nedavno objavio jedan dnevni list, beogradska policija uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su od Jestrovića pokušale da iznude oko 200.000 evra.

Do hapšenja je došlo pošto je fudbaler, pre izvesnog vremena, policiji prijavio da ga nepoznate osobe ucenjuju da će, ako im ne isplati traženi novac, obelodaniti film na kojem se navodno vidi kako vodi ljubav s jednom devojkom. Ona je, kako je dalje objavljeno, Jestrovića namamila u stan gde je unapred, na skrovitom mestu, bila postavljena kamera koja je zabeležila kompromitujuće scene. Devojci je navodno obećano 40.000 evra. Nekoliko dana kasnije Jestroviću je predočeno i dokumentovano da postoji pomenuti „film“ i da će biti prosleđen javnosti ako ne plati 190.000 evra. Fudbaler je potom pozvao policiju, koja je brzo uhapsila ucenjivače.

Isti list objavio je da su na udaru ove kriminalne grupe bile i neke druge javne ličnosti, uključujući i još neke fudbalere, kojima su „nameštane devojke“ i „vruće scene“.

Jestrović juče nije hteo ništa da komentariše na ovu temu.