sreda 5. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Robija za primer

Trojici navijača Zvezde koji su napali žandara određen pritvor od 30 dana

Robija za primer

Slaviša Drakul (37), portir FK Crvena zvezda, Miloš Zimonja (21) i maloletna osoba mogu da odgovaraju i za pokušaj ubistva službenog lica, a kazna za to delo je zatvor od 10 do 40 godina. Slede nova hapšenja pošto policija identifikuje ostale izgrednike

Trojica uhapšenih navijača Slaviša Drakul (37) iz Beograda i Miloš Zimonja (21) iz Zrenjanina i jedno maloletno lice koji su tokom poluvremena utakmice Crvena zvezda - Hajduk (1:1) napali i naneli teške telesne povrede žandarmu u civilu Nebojši Trajkoviću najverovatnije će platiti skupu cenu. Iako su uhapšeni osumnjičeni za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama po članu 20 Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, za šta je za ovo delo predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora, kako Glas nezvanično saznaje, posle izjava ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, koji je u ponedeljak izjavio da je napad na žandarma pokušaj ubistva, i velikog publiciteta u medijima postoji mogućnost da zbog teških telesnih povreda žandarma navijači odgovaraju za pokušaj ubistva službenog lica pri vršenju službene dužnosti i za ovo delo predviđeno je minimalno 10 godina zatvora ili od 30 do 40 godina zatvora.

Na saslušanju u Drugom opštinskom sudu Drakul, koji je zaposlen kao portir u FK Crvena zvezda, Zimonja i maloletno lice negirali su, kao i u policiji, delo za koje su uhapšeni. Navijačima je na saslušanju određen pritvor od 30 dana i oni su potom prebačeni u Centralni zatvor i biće pod istragom u narednih tri meseca, a ako bude izmenjena optužnica, „delije“ će onda biti pod istragom narednih šest meseci i umesto Drugog opštinskog suda nadležnost će preuzeti Okružni sud. Pored trojice privedenih, očekuju se uskoro i nova hapšenja pošto policija radi na identifikaciji lica koja su učestvovala u napadu na žandarma.

POVREĐENI TRAJKOVIĆ USKORO NA KUĆNOJ NEZI

Prema rečima načelnika Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine Vojnomedicinske akademije prof. dr Marjan Novaković, povređeni Trajković uspešno se oporavlja.
- NJegovo stanje je stabilno i, ukoliko se bude oporavljao kako predviđamo, mogao bi do kraja nedelje da bude pušten na kućno lečenje - rekao je Novaković, podsećajući  da je Trajković zadobio teže telesne povrede - kontuziju grudi i glave, gornjih i donjih ekstremiteta i opekotine prvog i drugog stepena.

Izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama od oktobra ove godine za krivično delo nasilničko ponašanje uvedene su novčane kazne od 50.000 do milion dinara, kao i zatvorske kazne od tri meseca do 10 godina.

Komentari

zasto je trajkovic pucao samo u vazduh?

Pa evo da ti kazem zasto je zandarm pucao samo u vazduh. Zato sto je hrabar covek.Zato sto je heroj. Zivotinje su ga saterale u cosak i on nije imao kud da bezi stoga sa pravne strane i da je pucao u njih ne bi odgovarao jer se borio za goli zivot.Ali kao sto rekoh nebojsa Trajkovic je hrabar covek i nije povredio nikog od svojih dusmana.Oh oprostite da mi neko ne zameri povredio je on njih tako sto je radio svoj posao. Zalostan dan za nasu Srbiju i jos zalosniji za nasu Crvenu Zvezdu.

Kada ce policija da odgovara za VRSAC,BANAT, Novi SAD,PIONIR ...pa upucavanje decka ispred stadiona Partizana kod Severne tribine ??? Kada ce za to da se odgovara alo breee? Pa gde je odgovornost policije...

Gospodine ili gospođo Tolimir objavili ste jednu veliku NEISTINU,Slaviša Drakul nema nikakve veze sa napadom na povređenog policajca,u opštem haosu priveden je iz potpuno drugih razloga.Kao novinar možete da se zapitate gde su oni koji to jesu uradili i da možda baš Vi kao i mnoge Vaše kolege zaista pomognete istrazi i policiji,a ne da svojim poluistinama nanosite veliku štetu jednom "malom"čoveku koji nema svoje medije da se brani!!!!!!!