utorak 4. septembar 2007.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Romansa na krilima leta

Veza na daljinu može biti komplikovana, ali ne i nemoguća

Romansa na krilima leta

Možda vam se baš ovog leta desilo da se zaljubite u dečka, odnosno devojku iako znate da je kilometrima daleko od vašeg grada i da će se sve završiti brzo, kao i vaše letovanje. Šta sada? Treba li da kažete „zbogom“ ili da pokušate da održite vezu daleko od očiju?

Neke letnje romanse jednostavno su predodređene za to da budu samo prijatan kratkotrajan flert. Doživećete vatrenu, nezaboravnu romansu, intenzivnu možda baš zbog toga što je vremenski ograničena. Čeka vas uzbuđenje i egzotična, atipična priča. Daleko ste od svog realnog života, uobičajenih stresnih situacija i obaveza.

Pošto ste opušteni, uživate u svemu što vas okružuje i zabavljate se, ljubavni zov može vas opiti brže nego što pretpostavljate. Na kraju, imate samo nedelju-dve koje možete provesti zajedno, tako da se u romansu upuštate bez većeg premišljanja.

Činjenica je, međutim, da svoju novu ljubav ne poznajete dovoljno. Jedno od vas dvoje možda je želelo samo malo erotskog uzbuđenja na odmoru ili, u krajnjem slučaju, možete shvatiti da ljubav na daljinu ume da bude teška borba. Ako tu osobu doživljavate kao jedinog partnera i po završetku letovanja, sigurno ćete ozbiljno zanemariti svoj društveni život. Moguće je da u startu svesno znate da se ta osoba nikako ne može uklopiti u vaš uobičajeni životni ritam koji vas čeka kod kuće. Zbog svega toga ne stidite se poneke suze na rastanku uz „neću te zaboraviti... zbogom“. Možete biti ponosni na sebe i svoj osećaj realnosti.

Hej, vičete... sve već rečeno ne dolazi u obzir u vašem slučaju! Vas dvoje ste vrlo ozbiljni. Letnja šema je početak nečeg značajnog i velikog. Ako je tako, razmislite kako ćete najbolje održati vezu kad ste već kilometrima razdvojeni.

Veza na daljinu, rekosmo, može biti vrlo komplikovana, ali ne i nemoguća. Oba partnera moraju biti posvećena na isti način, razjasnite taj problem dok još možete, licem u lice. Komunikacija i iskrenost su najvažniji. Jeste li sigurni da ni jedno ni drugo od vas ne želi veze sa drugim osobama kod kuće? Neka vaša očekivanja budu jasna.

Ah, taj telefon. Govorimo ovde o neviđeno velikim računima, da znate. Dobro se pripremite. Imejl, SMS, pisma su jeftinije varijante, ali ne zaboravite da ne uživaju svi podjednako u pisanju, niti umeju da izraze sebe kroz pisanu reč, čak i ako imaju najbolje namere.

Ako planirate posetu svojoj udaljenoj ljubavi, znajte da se velika očekivanja, građena mesecima samovanja, mogu pretvoriti u veliku katastrofu ukoliko susret ne bude izgledao onako kako ga zamišljate.

No, jednom kad se vratite u stvarni život, možda ćete se osećati drugačije. Ako promenite mišljenje, jedino što bi trebalo da učinite jeste da svojoj ljubavi iz daleka kažete kako se osećate, i to direktno, bez odugovlačenja. Ne zaboravite da će vašu vezu na daljinu otežavati i bojazan od toga da on/ona takođe može promeniti mišljenje.

Može li daljina ojačati vaše emocije? Uobičajeni odgovor je „ne“. Ali vi možete biti onaj redak par s dovoljno zrelosti, poverenja, kreativnosti i želje da održi svoju ljubav. Preživite li sve te napore, znaćete da je reč o istinski vrednoj vezi.

Bez obzira na to da li se vaš ljubavni letnji film završava sa „kraj“ ili „nastaviće se“, magične letnje uspomene grejaće vas i u hladnim zimskim noćima.

Ključne reči: