subota 4. avgust 2007.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Pomoć slepoj devojčici

Pomoć slepoj devojčici

KURŠUMLIJA - Ukoliko bude dovoljno para, dvoipogodišnja Petra Spasojević iz Kuršumlije će po drugi put otputovati u Kalugu na operaciju očiju. Ona boluje od retinopatije nedonoščadi, odnosno „inkubatorskog slepila“, i posle druge operacije moći će da vidi figure i prepoznaje boje i kontraste. Ni posle druge operacije neće moći da čita ili jasno vidi, ali će raspoznavati predmete, roditelje i moći će mnogo bolje da se snalazi u prostoru, što će joj umnogome olakšati život.
Put, smeštaj za nju i pratioca i operacija koštaju 4.600 evra. Akciju prikupljanja novca počeo je Centar za studije „Ekoman“, a pridružile su se mnoge firme i pojedinci.

ŽIRO RAČUN

Svi koji žele da pomognu Petri, novac mogu uplatiti kod Alpha banke, na ime Snežane Spasojević, na račune: devizni; 1214961169/54270 matični broj 2402978739413; dinarski: 180-1513323882002-37

- Zbog komplikacija u trudnoći, prebačena sam u Niš, pa u Višegradsku u Beograd. Porodila sam se u dvadesetdevetoj nedelji. Beba je prvih 72 sata bila na kiseoniku, tada je izgubila vid i da se odmah reagovalo, postojala je mogućnost uspešne operacije. Kada sam primetila da nešto nije u redu sa Petrinim očima, odveli smo je na kliniku „Eliksir“ u Novom Sadu, gde je pregledao Dr Tereščenko iz Kaluge, konstatovao Retinopatiju i predložio operaciju u Rusiji - kaže majka Snežana.
Zahvaljujući preduzeću „Kopaonik“ i Slaviši Ristiću, Karitasu i brojnim pojedincima, sakupljeno je 8.000 evra i u osmom mesecu života, Petri je izvršena operacija. Lekari su roditeljima rekli da postoji 50 odsto mogućnosti da se problem povrati, ali da se drugom operacijom eliminiše zauvek.

- Problem se ponovo javio kod Petre. Nadamo se da još ima ljudi koji su u stanju da nam pomognu - nastavlja majka, ne krijući suze.

- Teško je živeti kada pored sebe imate biće koje volite najviše na svetu, a kome ne možete da pomognete, zato molim sve koji imaju mogućnosti da nam pomognu - kaže otac Dragan.
Dragan Spasojević radi u preduzeću „Kopaonik“, a Snežana je vaspitačica i na bolovanju je od Petrinog rođenja. Trudna je i očekuju prinovu.