nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Za lokalne izbore na Kosmetu 206.693 birača

Za lokalne izbore na Kosmetu 206.693 birača

BEOGRAD - U štampariji „Službenog glasnika Republike Srbije“ kasno preksinoć počelo je štampanje glasačkih listića za izbor odbornika skupština opština na Kosovu i Metohiji i glasačkih listića za izbor poslanika Skupštine Srbije 11. maja, prenosi Fonet.

RIK je saopštio da se za glasanje na izborima za odbornike skupština opština sa teritorije Kosova i Metohije ukupno štampa 206.693 glasačka listića, kao i 0,3 odsto rezervnih. Oni su dvojezični i odštampani na srpskom i albanskom jeziku. Boja glasačkih listića je golubije plava, dok je listić za proveru ispravnosti glasačke kutije bledoroze boje.

Za glasanje na izborima za narodne poslanike štampa se 6.747.867 i 1,2 odsto rezervnih glasačkih listića. Glasački listići su svetlosive boje, a listić za proveru ispravnosti glasačke kutije boje kajsije.

Listići na kojima su 22 izborne list, štampaju se na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, kao i na jezicima nacionalnih manjina. Na izborima za izbor narodnih poslanika u Narodnu skupštinu Republike Srbije pravo glasa ima ukupno 6.747.867 birača, navodi se u saopštenju RIK-a.