nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Upucan taksista

Na parkingu u Novom Beogradu juče pre podne došlo do pucnjave

Upucan taksista

Taksista Branislav Ivanović (45), član udruženja „Beotaksi“, juče je u Ulici Jurija Gagarina kod broja 184 ranjen kada je u njega pucao zasad nepoznati napadač, ispalivši mu, najverovatnije, dva hica u noge. Okupljeni ljudi komentarisali da je Ivanović, navodno, umešan u „mutne radnje“

BEOGRAD - Taksista Branislav Ivanović (45), član udruženja „Beotaksi“, juče je oko 10.20 sati u Ulici Jurija Gagarina kod broja 184 ranjen kada je u njega pucao zasad nepoznati napadač, ispalivši mu, najverovatnije, dva hica u noge. Ivanovića su kolege, koje je uspeo da pozove radio-vezom, odmah prebacile do Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“. Tu su mu dežurni lekari konstatovali prostrelnu ranu na desnoj potkolenici i pružili mu prvu pomoć, posle čega je prebačen u Urgentni centar na Odeljenje ortopedije na dalje medicinsko zbrinjavanje. On nije životno ugrožen, ali je zadržan radi preventive.

Prema rečima očevidaca, do pucnjave je došlo na parkingu gde se nalazio zaustavljen Ivanovićev bež „mercedes“, registarskih oznaka BG 618-685, službenog broja 4597. Pucnjavi je prethodila kraća svađa nepoznatog mladića i taksiste, koja je okončana kada je napadač izvadio pištolj i pucao u Ivanovića, koji je u tom trenutku ulazio u automobil.

„DECA TRAŽILA PARE“

- Taksisti Ivanoviću neka deca su tražila pare, posle čega je došlo do pucnjave. On se sada nalazi u Urgentnom centru i njegovo stanje je stabilno - kratko je juče za Glas rekao dežurni dispečer „Radio Beotaksija“.

Na Ivanovića je, prema nezvaničnim informacijama, pucao muškarac star oko 30 godina crne kose, visok oko 180 centimetara, koji je na sebi imao gornji deo trenerke, crne boje, sa kapuljačom navučenom na glavu. Napadač je, pošto je ispred Mesne zajednice „Kozara“ u bloku 63 ispalio dva hica, pobegao između solitera u nepoznatom pravcu. Ovaj mladić, za kojim je odmah raspisana potraga, navodno nije bio sam, već je u trenutku napada na taksistu s njim bio bar još jedan mlađi muškarac. Juče se, takođe, pominjala i verzija prema kojoj su napadači Ivanovića sačekali u zasedi i da su u njega ispalili veći broj hitaca, ali o tome nije bilo nikakvih potvrda.

Jedna žena koja je želela da ostane anonimna rekla nam je da je pet minuta posle pucnjave prošla parkingom i da je tada čula okupljene ljude kako komentarišu da je Ivanović navodno umešan u „mutne radnje“ i, kako je rekla, dilovanje droge.

Od policajaca koji su juče bili na licu mesta nismo uspeli da dobijemo bilo kakve informacije sem potvrde da je „pucano na taksistu“. Oni su se izgovorili da čekaju da se uradi uviđaj kako bi se, eventualno, saznalo nešto više. Inače, sam uviđaj nije otpočeo ni dva sata posle pucnjave. Na mestu događaja juče je ostao „mercedes“, pored kojeg nismo uočili kapi krvi, a kako smo saznali, za to vreme nisu pronađene ni čaure.