nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Štetna zračenja izazivaju bolesti

Radiestezija registruje i tumači osetljivost na impulse i frekvencije (5)

Štetna zračenja izazivaju bolesti

Zdravlje čoveka neodvojivo je od prostora u kome obitava i svih uticaja kojima je izložen. Lociranje podzemnih voda i zračenja jedan je od najbitnijih preduslova za postavljanje kvalitetne dijagnoze

BEOGRAD - Većina ljudi pojam radiestezije vezuje za rašljare i traganje za podzemnim zračenjima, vodama, određivanje mesta za kopanje bunara i pozitivnim mestom za spavanje, mada je ona znatno šira i složenija. Korisne strane ove discipline uvažilo je i naše Ministarstvo zdravlja i skup tih znanja i veština zvanično prihvatilo i legalizovalo Pravilnikom o alternativnim i tradicionalnim metodama lečenja.

- Razvrstavanjem je ova metoda svrstana u rehabilitacione i to pod nepotpunim i neodgovarajućim nazivom - „Detekcija štetnih zračenja“ - kaže za Glas Zlatko Kalajdžić, koji smatra da taj način disciplina nije dobila zasluženo mesto kao zasebna metoda, koja se istovremeno može koristiti i kao prateća prilikom dijagnostikovanja i odabira terapije kod drugih načina lečenja.

Radiestezija bi u slobodnom tumačenju mogla da se objasni kao osetljivost na zračenje, a podrazumeva sposobnost registrovanja finih impulsa i frekvencija, a zatim i njihovo tumačenje određenom metodologijom.

- Nastala je iz potrebe čoveka da poboljša kvalitet života i želje da dođe do informacija, kako o svom energetskom, odnosno zdravstvenom stanju, tako i o prostoru oko njega, i svim nivoima i aspektima života - objašnjava Kalajdžić.

Najčešće se primenjuje u ispitivanju i uređenju prostora pri nalaženju pozitivnih mesta i zračenja, određivanju štetnih uticaja - geopatogenih, kosmičkih i tehničkih zračenja, ali i pri oplemenjivanju prostora - odabir boja, materijala, rasporeda stvari i prostorija...

Kvalitetno lociranje štetnih zračenja jedna je od najbitnijih preduslova za postavljanje kvalitetne dijagnoze. Detektuju se dve vrste zračenja - prirodna i tehnička. Tehnička su razni aparati i uređaji u domaćinstvu kao i blizina trafo-stanica i dalekovoda, raznih drugih odašiljača i antena, sa čime su urbane sredine krcate.

PROTIV „ZLIH SILA“

Prvi pisani tragovi o radiesteziji sežu sve do 2590. godine pre Hrista. Oni govore o tome da su se rašljarstvom bavili posebno školovani carski službenici koji su pretraživali terene za gradnju naselja kako bi se prilikom gradnje izbegle „zle sile koje donose bolest i nesreću“. U srednjem veku rašljarstvo se sve više upotrebljavalo za otkrivanje podzemnih ruda. Alat koji se koristio nazvali su vilinske rašlje. Kolevka savremene radiestezije je Francuska iz koje se ona širila po ostalim delovima Evrope.

SVE VIŠE ZRAČENJA

Kako je rasla zagušenost životnog prostora elektrosmogom, tako su i saznanja o pogubnosti i prirodnih i tehničkih zračenja sve izraženija, a pogotovo u današnje vreme kada je ekološka svest sve jača. To područje je dugo vremena bilo nezanimljivo i zanemarivano, pa čak i namerno ignorisano od velikih kompanija vlasnika izvora zračenja, iako je saznanje o štetnosti električnih i magnetskih polja na primer ispod dalekovoda već duže poznata.

Duža izloženost kompleksnom uticaju štetnih zračenja izuzetno remeti energetsku strukturu bioloških sistema i odražava se na pojavu različitih oboljenja kako psihomentalnih tako i fizičkih.

Radiestezija polazi od toga da je pitanje zdravlja čoveka neodvojivo od prostora u kome obitava i svih uticajima kojima je izložen, tako i njegovo lečenje, odnosno preventivno delovanje ne može biti odgovarajuće i potpuno ukoliko mu nisu obezbeđeni i povoljni uslovi.

- Lečiti stomačne probleme, a ostaviti osobu da i dalje leči u krevetu koji je ugrožen nekim štetnim zračenjima je kontraproduktivno. A obezbediti osobi pozitivno mesto za san ili rad i te kako smanjuje mogućnost poremećaja zdravlja i deluje preventivno - ilustruje radiestezista Kalajdžić.
Naš sagovornik smatra da ovom metodom može da se bavi svaka zdrava osoba koja nema ozbiljnih zdravstvenih problema. Naravno, prema njegovom mišljenju, neophodna je dobra edukacija, duga praksa, kontinuirani rad i lični afiniteti.

- Zalažem se da ova oblast u prevenciji zdravlja i rehabilitaciji ne bude ograničena samo na zdravstvene radnike, kojima bih preporučio da je bolje upoznaju, već da Pravilnik obuhvati i ostale profesije - arhitekte, građevince, geologe... kao i sve druge koji imaju potencijala da uspešno njome ovladaju - poručuje Kalajdžić.

On naglašava da se inače bavi i edukacijom i da je dao svoj predlog programa radiestezijskog školovanja sa idejom da se ta oblast razvije i oplemeni kao subjektivna metoda koja se potvrđuje je kroz objektivnu praksu.

Komentari

Da bi pronasli stetna zracenja ne moramo svi da budemo radiestezisti. Moja kompanija Full Point se bavi ovim poslom vec 20 godina i mi sva stetna zracenja mozemo da pronadjemo uz pomoc elektronskih indikatora. I naravno, koja bi se kompanija bavila ovim poslom ako ne bi nudila i resenje od ovih stetnih uticaja. Naime zastita od svih stetnih zracenja je sertificirana od Evropske Unije da je medicinsko pomagalo prve kategorije i da ne izaziva nikakve kontraindikacije.
Ja sam Darko Guzvic, savetnik sam kompanije Full Point i detekciju ovih stetnih zracenja nudim besplatno. Kontakt na koji mozete da mi se obratite je guzvic.darko@gmail.com ili 064/0259-616. Ukoliko zelite da saznate nesto vise o mojoj kompaniji mozete da obidjete sajt http://www.full-point.com.