nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > „Pas je sam pomahnitao“

Jovica N. osumnjičen za delo protiv opšte sigurnosti

„Pas je sam pomahnitao“

SMEDEREVO - U ataru sela Osipaonica, kod Smedereva, policija je pronašla telo Dragana Arsića (49) iz Radinca, za koga se sumnja da je nastradao 22. aprila kada ga je na smrt izujedao pas rotvajler, vlasništvo Jovice N. (35), takođe iz Radinca. Posle saslušanja kod istražnog sudije, prema nezvaničnim informacijama, vlasniku psa, osumnjičenom za krivično delo protiv opšte sigurnosti, određen je pritvor do 30 dana.

Prema pričama meštana Radinca, Arsić je 22. aprila bio u poseti kod komšije Jovice, s kojim se svakodnevno družio. Pošto su obojica bila pod uticajem alkohola, među njima je u dvorištu izbila svađa. Tada je domaćin navodno nahuškao svog rotvajlera na Arsića, kojeg je ujeo čak 60 puta. Nesrećni čovek je od povreda izdahnuo.

„Pošto nije odbranio komšiju, već je pustio psa da ga na njegove oči izujeda, ovaj je umro nasred dvorišta. Tad mu je Jovica skinuo odeću i zapalio je, a potom telo ubacio u gepek svog auta i odvezao ga desetak kilometara dalje, u atar sela Osipaonica“, rekonstruišu meštani Radinca ovaj događaj, nezapamćen u njihovom kraju.

Pošto je stigao na njivu svog ujaka, Jovica N. je telo bacio u bunar, zajedno sa psom, a potom bunar zatrpao zemljom, šutom i ciglama.

„Posle Arsićevog nestanka, njegova porodica obratila se policiji, pa je danima na lokalnim medijima objavljivana njegova fotografija, sa molbom da se jave oni koji nešto znaju o njemu. Međutim, slučaj nije razotkriven ni kada je Jovičin ujak pozvao policiju, sumnjajući da mu je neko bacio psa u bunar i zatrpao, jer je policija tada iz bunara izvukla psa, ali leš Arsića nije videla“, pričaju meštani Radinca.
Tragajući za Arsićem, policija je ustanovila da je on poslednji put viđen sa Jovicom N, zbog čega je 30. aprila usledilo njegovo privođenje i saslušanje. Istog dana on je policiju odveo do bunara u Osipaonici i pokazao gde je zakopao leš.

U istrazi je priznao da su se on i Arsić posvađali jer mu je ovaj dugovao 500 evra, ali je negirao odgovornost za njegovu smrt, tvrdeći da nije mogao da ga sačuva od svog pomahnitalog psa.

Kako navode komšije u Radincu, pokojni Arsić se u selo doselio 1999. godine iz Kosovske Kamenice i bio je bez stalnog zaposlenja, dok je Jovica N. ovde živeo od rođenja i posedovao kuću i strugaru „Kod konjara“, stečene ugovorom o doživotnom izdržavanju sa bivšim vlasnikom strugare.
Istraga o ovom nesvakidašnjem slučaju još uvek je u toku i zasada nema zvaničnih podataka iz Policijske uprave i istrage Okružnog suda.

Ključne reči:

Komentari

Uvesti tesku robiju za ovakve prekrsaje!!!

pa da