nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Noge važnije od cene

Jelena Janković promovisala svoju poštansku markicu

Noge važnije od cene

Ma, pogledajte ovo, nije moglo gore. Vidite moje noge na šta liče... Nikad gore nisu „ispale“ - ljutila se Jelena, koju nisu utešile reči slikarke Kalezić da je markicu radila prema fotografiji

Uzalud je protestovala Jelena Janković, ljuteći se zbog najavljenog puštanja u promet poštanske markice s njenim likom. Preko pravila filatelije objasnili su petoj teniserki sveta da manja cena markice od 30 dinara u odnosu na Anu (40) i Novaka (46) ne ponižavaju njen lik i delo. Jeste da joj nije bilo svejedno, ali Jelena je objašnjenje prihvatila i širokog osmeha pojavila se na zakazanoj promociji poštanske markice u Skupštini grada Beograda. Preko manje cene je nekako prošla, ali s izgledom na pomenutoj markici nikako nije mogla da se pomiri...
Ipak, u početku promocije Jelena je pokušala da sakrije nezadovoljstvo, slikajući se nasmejana sa čelnicima Pošte Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i Skupštine grada Beograda.

- Ovo je velika čast. Nadam se da ću na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu opravdati vaše poverenje i osvojiti neku od medalja - pričala je Jelena sa mnogo strpljenja.Naravno, pitanje kako i zašto je ipak pristala da prihvati markicu sa manjom numeracijom nije moglo da je zaobiđe.

- Nije moje da to i dalje komentarišem. Dobila sam objašnjenje i sada je sve OK - odgovorila je Jelena, ali bez osmeha na licu.
Čudom sudbine, u istom momentu, petoj teniserki sveta doveli su „na upoznavanje“ autorku markice akademsku slikarku Marinu Kalezić i Jelena više nije mogla da izdrži, već se otvorila i direktno zapitala slikarku kako je mogla da joj na markici nacrta tako ružne noge.

- Ma pogledajte ovo, nije moglo gore. Vidite moje noge na šta liče... Nikad gore nisu „ispale“ - ljutila se Jelena, koju nisu utešile reči slikarke Kalezić da je markicu radila prema datoj fotografiji.

LUDA ZA ODBOJKAŠIMA I KOŠARKAŠIMA

Povodom odlaska na Olimpijske igre u Pekingu Jelena Janković je najavila da neće kao neke teniske zvezde (Rodžer Federer) zahtevati da boravi u hotelu, već se nada da će celo vreme biti zajedno sa ostalim učesnicima Igara u Olimpijskom selu.
- Za mene je velika čast da budem deo Olimpijskih igara. Istina, možda će neki od mene tražiti autogram, ali možda ću i ja isto tražiti od nekog drugog. Volim sportiste, ali posebno obožavam košarkaše i odbojkaše - otkrila je J. J.

S nogu zgodne teniserke tema razgovora se preselila na opremu, tačnije njen reket kojeg je u jednom razgovoru za medije poželeo da ima fudbaler Crvene zvezde Nikola Trajković.
- Ko? Trajković? Ne, nisam znala da je u Zagrebu na Fed kupu bio zbog mene. Pa, dobro, ako želi moj reket, nemam ništa protiv. Podelila sam skoro milion reketa, pa ću dati i njemu - nastavila je Jelena u mnogo boljem raspoloženju.

Uskoro razgovor se vratio u teniske okvire, na informaciju da povodom skorog učešća na Rolan Garosu u Parizu J. J. ubrzano uči francuski jezik.

- Učim zbog toga što sam obećala da ću da održim govor na Francuskom ako osvojim Rolan Garos. Prošle sezone sam odlično igrala na šljaci s tog je moj cilj da ove godine budem još bolja - zaključila je Jelena Janković.

Komentari

Zar stvarno niko ne ume da objasni našim teniserima da prava, filatelistička vrednost marke nije ona koja je na njoj otštampana nego - toraž. Niko ne reče u kojim su tiražima otštampane marke. Da li sve u istom ili sa većom nominacijom u manjem tiražu.
NAJVREDNIJE SU ONE MARKE KOJE IMAJU MALI TIRAŽ, ALI SU ZATO RETKO VIDLJIVE U NARODU. SVE IH KUPE FILATELISTI I ČUVAJU. A ONE SA MALOM NOMINALNOM VREDNOŠĆU SE LEPE NA KOVERTE.

Pa Jelena najbolje bi bilo da ti stavi glavu od Sarapove ,noge i dupe od Serine.