nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Nema mesta za Šampiona NLB lige

Đordi Bertomeu, izvršni direktor Evrolige, bez dvoumljenja

Nema mesta za Šampiona NLB lige

Jadranska liga nije ni predložila da njen šampion učestvuje u Evroligi, niti je to moguće u ovom formatu. Nemamo takve planove u budućem periodu

Izvršni direktor košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da šampion regionalne NLB lige neće dobiti mesto u Evroligi kada se bude revidirao sistem učesnika, a da je jedina stvar o kojoj će se raspravljati za pobednika iz Srbije jeste da li će dobiti trogodišnji ili jednogodišnji ugovor.

- Jadranska liga nije ni predložila da njen šampion učestvuje u Evroligi, niti je to moguće u ovom formatu. To se može desiti ako se Evroliga bude širila, a nemamo planove za tako nešto u kratkoročnom i srednjoročnom periodu - rekao je Bertomeu za agenciju Beta posle utakmice Taukeramika - CSKA u polufinalu završnog turnira u Madridu.

Bertomeu je potom otkrio neke nove planove.
- Revidiraćemo sistem ugovora, pošto na kraju ove sezone ističe trogodišnji period. Rusija će dobiti više timova, a videćemo da li će svi imati ugovore i koliko će oni trajati. Moguće je i da neke zemlje uopšte neće imati ugovor, već samo mesto za pobednike lige.
Prvi čovek Evrolige rekao je da će se sistem učesnika takmičenja revidirati u julu.
- U Jadranskoj ligi Hrvatska i Slovenija imaju trogodišnje ugovore, a Srbija jednogodišnje. Sada je vreme da se to revidira, a moraćemo da sačekamo da vidimo šta će se desiti. Nije uopšte bilo razgovora da pobednik NLB lige dobije mesto u Evroligi. Predmet razgovora je da li će Srbija dobiti ugovor na jednu godinu ili na tri godine - poručio je Bertomeu.