nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ne smenjujem ljude u hodu

Predsednik Zvezde Toplica Spasojević spušta loptu na zemlju

Ne smenjujem ljude u hodu

fk uradio dobar posao i uživa moju apsolutnu podršku. O eventualnim promenama razgovaraćemo tek po završetku sezone. Svakome želim da pružim šansu da pokaže šta zna

Prašina koja se digla posle nagađanja da uprava Crvene zvezde uveliko traži naslednika aktuelnog trenera Aleksandra Jankovića nije ostavila ravnodušnim ni mladog stručnjaka, koji trenutnu situaciju u vezi sa njegovom eventualnom smenom i brojem potencijalnih kandidata poredi sa biračkim spiskom na opštinskim izborima. U međuvremenu, prvi čovek „crveno-belih“ Toplica Spasojević demantuje da postoji nesporazum na relaciji trener-uprava i ističe da trener Janković uživa apsolutnu podršku čelnika našeg najtrofejnijeg kluba.

- Trenutno sam van Beograda, ali sam video naslove u novinama i mislim da su mnogi mediji krivo preneli istup našeg trenera. Čini mi se da su mnogi istrgli iz konteksta njegove reči pa se bespotrebno stvara loša atmosfera - započinje Spasojević u razgovor za Glas javnosti. - Mnogo se proteklih dana piše o smeni Jankovića, ali mislim da za takve priče nema razloga, bar ne u ovom trenutku dok se klub bori za titulu šampiona. Jednostavno, Zvezda ima trenera i u klubu niko trenutno ne razmišlja o njegovoj smeni.

TITULA PRE TRENERA

Spasojević tvrdi da nije kontaktirao ni sa jednim od kandidata koji se spominju u medijima - Dragoslavom Stepanovićem i Slavoljubom Muslinom, ali nije mogao da potvrdi da li će Janković sigurno ostati trener tima iz LJutice Bogdana i naredne sezone bez obzira na to da li će tim osvojiti titulu.
- Videćemo šta će biti na kraju sezone, ali je sigurno da ćemo tada dobro izanalizirati rad svih struktura unutar kluba od trenera i igrača, preko sportskog direktora, pa i do predsednika. Janković ima ugovor sa klubom na dve i po godine, a Zvezda mora da osvaja trofeje i svi moraju da budu podređeni tom cilju - ostao je zagonetan Spasojević.

Spasojević kaže da ceni dosadašnji rad Jankovića i poručuje da klub nijednu važnu odluku neće donositi na prečac.

- Trener Janković je do sada uradio dobar posao i uživa moju apsolutnu podršku. O eventualnim promenama razgovaraćemo tek po završetku sezone, jer je opšte poznato da ne volim da smenjujem ljude u hodu. To nikada nisam radio jer želim svakome da pružim šansu da pokaže šta zna - ističe prvi čovek „crveno-belih“.