nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Tehnologija •
Početna > Tehnologija > Lenovo osvaja Evropu

IIG i Lenovo u Poljskoj grade veliku fabriku za sklapanje personalnih računara

Lenovo osvaja Evropu

Izgradnja pogona je deo strategije ulaska na tržište Afrike i Starog kontinenta

Immo Industry Group (IIG), panevropska kompanija za razvoj industrijskih i logističkih nekretnina prilagođenih potrebama klijenta, objavila je da će započeti proces izgradnje na lokaciji namenjenoj kompaniji Lenovo u jugoistočnoj Poljskoj. Kompanija Lenovo dodelila je izgradnju svog prvog pogona za montažu u Evropi kompaniji IIG zbog njene inženjerske stručnosti na međunarodnom nivou i odličnim veštinama.

Lenovo, treći najveći globalni proizvođač računara, oformljen je pošto je kineska grupacija Lenovo kupila IBM diviziju za proizvodnju personalnih računara. Razdi pružanja svoje usluge u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, kompanija Lenovo je odlučila da izgradi pogon za sklapanje računara u Poljskoj u kome bi se nalazile zone za testiranje i skladištenje.

Tehnički zahtevi kompanije Lenovo podrazumevali su i rashladni sistem od 950 kW, s obzirom na činjenicu da sam pogon i zona za testiranje generišu veliku količinu toplote. IIG-ovi inženjeri su isplanirali i podnu konstrukciju koja eliminiše elektrostatiku, što je neizbežno kod pogona za sklapanje računara. U ovom pogonu površine 31.000 kvadratnih metara prilagođenom potrebama klijenta proizvodiće se 2,4 miliona računara godišnje.