nedelja 4. maj 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Kuhinja poznatih - Slađana Milošević

Kuhinja poznatih - Slađana Milošević

Pohovani kačkavalj

Prva srpska rokerka Slađana Milošević donela je u novi motel „Malo korzo“ svoj specijalitet - „pohovani kačkavalj“. Kulinar Toma Ivanović uvrstio je jelo u svoj bogati meni pod imenom „Slađanin kačkavalj“.

Potrebno je: 12 jaja, od četiri do šest velikih kriški kačkavalja, jedna šolja brašna i jedan decilitar maslinovog ulja.

Način pripreme: Umutiti dva jajeta i dodati brašna koliko da se zamesi glatko testo. Kriške kačkavalja umakati u vodu, pa u testo i pržiti na zagrejanom ulju da porumene. Ostala jaja ispržiti „na oko“ i servirati uz pohovani kačkavalj. Služiti sa tartar sosom.
- Pre i posle ovog mog specijaliteta uživajte u hladnom belom vinu, a ko voli „nameštaj“, i to mu je dopušteno - kroz smešak kaže Slađana.