petak 4. januar 2008.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Prohodni svi glavni putevi i sokaci

„Beograd put“ za samo 24 sata očistio sve prestoničke saobraćajnice od snega

Prohodni svi glavni putevi i sokaci

Sneg koji je neprestano padao za novogodišnje praznike stvorio je mnoge neprilike na ulicama Beograda. Zatrpani trotoari, ali i glavne saobraćajnice bile su prebukirane. Čak 98 ekipa iz JKP „Beograd puta“ koje su radile ovih dana nisu mogli da savladaju sneg koji je neprestano padao, pa su putevi sve do juče bili zatrpani.

- Juče je na teren izašlo 55 kamiona i 17 specijalnih „multi karova“. Očišćene su sve glavne saobraćajnice pa smo sada prešli na sporedne puteve. Sve ekipe su na terenu i mi veoma odgovorno radimo svoj posao - rekli su dežurni iz JKP „Beograd puta“.

Kada padne velika količina snega, pa još hladnoća stegne, težak posao čeka ljude zaposlene u ovom preduzeću. Treba znati kako da se postupa u takvim uslovima i kako da se osposobe putevi širom našeg grada dabi se izbegle gužve.

- Kada temperatura padne na minus šest-sedam koristimo so koja će otopiti taj led. So možda malo šteti asfaltu ali svakako je najbolja zaštita. Oštećen asfalt svejedno popravljamo na proleće, leto. Zamena za so je pesak, ali se on ređe koristi - objasnili su iz JKP „Beograd puta“.

Inače, sneg je prestao da pada još preksinoć i samom tim veoma olakšao posao ekipama ovog preduzeće. Nama ostaje da se nadamo da će sunce, a ne so otopiti i zaleđene trotoare jer ako so šteti asfaltu šteti i obući.

Ključne reči: