ponedeljak 3. decembar 2007.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Žiri se našao na mukama

U Boru održan Peti festival vlaške izvorne pesme

Žiri se našao na mukama

BOR - Na Petom festivalu vlaške izvorne pesme, održanom preksinoć u Muzičkoj školi u Boru, u kategoriji solo pesma sa pratnjom pobedio je Janko Martinesić iz Laznice. Drugoplasirani je Slavko Podgorčanović iz Zlota, dok je treće mesto pripalo Bebi Drikić iz Kučeva. U kategoriji solo pesma bez pratnje pobedila je Zorica Dudejić iz Gornjana, a za najbolji duet proglašeni su Mona Kušić i Dragica Rujkić iz Šarbanovca. Nagradu publike dobio je Vlastimir Avramović iz Zlota.Ukupno je učestvovalo 25 izvođača iz opština Bor, Žagubica, Zaječar i Kučevo.

Otvarajući Festival, Branislav Rankić, predsednik opštine Bor naglasio je da će naredne godine ova manifestacija okupiti interpretatore vlaške izvorne pesme celog Balkana.

U revijalnom delu nastupio je Staniša Paunović iz Kučeva, doajen vlaške izvorne pesme u istočnoj Srbiji. Kraj priredbe dočekan je u polupraznoj sali, jer je većina posetilaca, čekajući sat i po odluku žirija, otišla kući. Nada Zamfirović, predsednik žirija i muzički urednik u Radio Beogradu, uspela je da uruči nagrade i priznanja samo nekima od pobednika ne obrazlažući odluke.