sreda 3. oktobar 2007.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

PEKING

LJubila auto 27 sati

Prodavačica iz Pekinga osvojila je automobil na bizarnom takmičenju koje je održano u glavnom gradu Kine, pošto ga je bez prestanka ljubila 27 sati i 40 minuta.
Čak 120 ljudi učestvovalo je na takmičenju u kome je prva nagrada bio automobil „ševrolet“, a pobednik je bio onaj ko ga je najduže ljubio. Šestoro takmičara izdržalo je čitavih 24 sata, uz samo dve desetominutne pauze, posle čega su organizatori malo pooštrili pravila i odlučili da najuporniji moraju da nastave da ljube automobil stojeći na jednoj nozi. Prvi finalista kolabirao je zbog dehidracije posle 25 sati, a četvoro preostalih takmičara odustalo je u naredna dva sata. Pobednica Žang Čunjing izdržala je 27 sati i 40 minuta, ali ne bez posledica. „Noge uopšte ne osećam i boli me celo telo, ali sam srećna“, rekla je pobednica.

Sao Paolo

Rodila svoje unuke

 Jedna pedesetjednogodišnja Brazilka, čija ćerka nije mogla da ostane u drugom stanju, rodila je svoje unuke blizance.
Zdravstvena radnica Rosinete Palmeira Serao rodila je dva dečaka carskim rezom u bolnici Santa Žoana u gradu Reklife. Lokalni mediji su objavili da su baka i blizanci otpušteni iz bolnice i da se osećaju odlično. Blizanci su rođeni dve nedelje pre vremena zbog toga što je Serao imala probleme sa spavanjem. Serao je odlučila da postane surogat majka pošto je njena ćerka, dvadesetsedmogodišnja Klaudija Ikele de Brito četiri godine bezuspešno pokušavala da ostane u drugom stanju.

BEOGRAD

Džo Bagerista prodaje bager na aukciji

 LJubisav Đokić, poznatiji kao Džo Bagerista, odlučio je da na aukciji proda svoj bager kojim je 5. oktobra 2000. učestvovao u rušenju režima Slobodana Miloševića.
On je Beti rekao da je rešio da proda bager jer mu je „mesto u muzeju“ i jer nije uspeo da dobije novac za njegovu popravku.
„Jedan od razloga za prodaju bagera jeste i to što su oni koji su na vlasti zaboravili kako su došli na vlast“, rekao je Džo Bagerista. On je rekao da još nije dobio nijednu ponudu, jer je aukcija počela 1. oktobra. Đokić je kazao da će na godišnjicu 5. oktobra u 12 časova postaviti svoj štand kod restorana „Ruski car“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Bager marke „O Internacional“ proizveden 1981. godine prodaje se na internet aukciji koja će trajati do kraja oktobra, a početna cena je 90.000 evra.