sreda 3. oktobar 2007.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Karavan od 700 motora put Kosovske Mitrovice

„Bajk rok mirovna misija“ 5. oktobra na Kosovu i Metohiji

Karavan od 700 motora put Kosovske Mitrovice

„Bajk rok mirovna misija“ naziv je svirke koju će u petak 5. oktobra uveče u srpskom delu Kosovske Mitrovice održati rokeri „Riblja čorba“, Đorđe David Nikolić i „The Gang“, Dejan Najdanović Najda i „Ful Flanjor“, a kojima će se pridružiti i Vlado Georgiev.

- Bajkeri su dobroćudne pivopije koji vole dobar provod i dobru zabavu, a cilj ove mirovne misije je da malo tog raspoloženja prenesemo i na ljude na Kosovu i Metohiji - rekao je Bora Čorba na konferenciji za novinare u Harli Dejvidson klubu Srbija, naglasivši da je 5. oktobar dan koji je kod nas poznat po veselju, te da tu tradiciju valja nastaviti. Iako nema motor, Bora je član novosadskog kluba motoraša, pa mu je čast da učestvuje na ovom skupu i koncertu, kome je logistiku pružila firma Ganeta Pecikoze.

Okupljanje bajkera koje organizuje pomenuti klub zakazano je za 10 sati ispred Doma Narodne skupštine odakle se kreće put Mitrovice. Očekuje se da će karavan koji predvode poznati muzičari stići u Mitrovicu oko 18 sati, a njima će se u „Bajk rok mirovnoj misiji“pored članova domaćih motorističkih klubova pridružiti i ljubitelji dvotočkaša iz bivših republika, pa i Grci, a pozvane su i kolege s one strane mosta.

- Prema poslednjem ažuriranju do sada se prijavilo više od 700 bajkera, a svi zajedno idemo da napravimo malo zabave ljudima u Mitrovici koji su odsečeni od svega i nemaju puno dešavanja, a toliko strpljivo čekaju da dobiju ono što se svi nadamo da ćemo dobiti. I upravo vozeći američki brend pokazaćemo svima, pre svega stranim medijima, da su Srbi miroljubivi i da bajkeri imaju mnogo prijatelja svugde - rekao je Vlado Georgiev koji je jedan od najstrastvenijih domaćih vlasnika Harli Dejvidsona. On je dodao da iza ove manifestacije ne stoji nikakava druga, do organizacija samih bajkera, ali da je ovaj događaj uredno prijavljen vlastima te da se problemi ne očekuju.