nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Srpsku atletiku vode nesposobni

Dane Korica, atletska legenda i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije

Srpsku atletiku vode nesposobni

Cirkuska predstava, priređena u čas srpske kraljice sportova, umesto Skupštine ASS, koja je trebalo da dovede na vlast najsposobnije, dobila je svoj epilog... Posle mnogo prepucavanja, ministar za infrastrukturu Velimir Ilić je s glasom više od dotadašnjeg predsednika Svetozara Krstića proglašen za prvog čoveka srpske atletike. Revoltiran gorkim ukusom Pirove pobede, Ilić nije proglasio svoje zamenike i najbliže saradnike već je njihovu promociju odložio za sedam dana. S druge strane, gotovo da je sigurno da će bivši predsednik Svetozar Krstić presaviti tabak i podneti žalbu zbog načina na koji je izgubio fotelju.... Ko je u pravu pokazaće vreme, ipak ako je suditi po viđenom na Skupštini ASS, ko god da bude izabran-postavljen, očekuje ga skoro nemoguća misija da posvađane pomiri, i na taj način vrati srpsku atletiku sa dna na koji je pala.

Legenda srpske atletike, a sada generalno sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica, nema lepe reči za dosadašnje rukovodstvo ASS.

- Nije to bio cirkus već realan odraz sposobnosti ljudi iz Saveza koji su još jednom pokazali da ne znaju da organizuju Skupštinu niti da valjano vode Savez-kaže za Glas javnosti Dane Korica.

Da bi pojasnio situaciju Korica je izneo činjenice iz Statuta ASS.

- Nije ispoštovan Statut ASS gde piše da je za pobedu u drugom krugu potrebna samo većina, i za to je bio dovoljan i jedan glas prednosti. Niko nije imao pravo da ospori kandidaturu Velimira Ilića.

Za tešku situaciju u koju je došla srpska kraljica sportova Korica krivi dosadašnje rukovodstvo i doskora prvog čoveka Saveza Svetozara Krstića.

- Godinama rade, a nisu ništa uradili. Niže od ovoga atletika ne može da padne. Pa Krstić je još pre godinu dana podneo ostavku, a onda je kao povukao. Pa onda zakaže Skupštinu pa je odloži. Zamajava delegate već šest meseci. Ako hoće neka se žali, ali on je doveo do podele među ljudima.

Da li će Velja Ilić biti bolji predsednik Korica ne želi da prognozira.

- Da li će biti dobar ili loš pokazaće radom. Atletika je na dnu i gore ne može da bude - poručio je Dane Korica atletska legenda i generalni sekretar ASS.