nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Srbija kao favorit

Nevena Božović otputovala na izbor za Dečju pesmu Evrovizije

Srbija kao favorit

U ekipi koja će pomoći Neveni da Srbiju u Roterdamu predstavi najbolje što može su i muzički urednik u Javnom servisu Marija Kovač, koja je i šef delegacije, Biljana Carević, organizator i Dragan Ilić („Generacija 5“), muzički producent i urednik domaćeg izbora. Božovićeva nastupa s baladom „Piši mi“, za koju je sama pisala muziku i tekst

Naša predstavnica na izboru za Dečju pesmu Evrovizije Nevena Božović otputovala je danas u holandski grad Roterdam gde će 8. decembra braniti naše boje na ovom najvažnijem evropskom takmičenju za najmlađe pesmom „Piši mi“, koju je sama napisala i komponovala.

U ekipi koja će pomoći Neveni da Srbiju u Roterdamu predstavi najbolje što može su i muzički urednik u Javnom servisu Marija Kovač, koja je i šef delegacije, Biljana Carević, organizator i Dragan Ilić („Generacija 5“), muzički producent i urednik domaćeg izbora predstavnika na Dečjoj pesmi Evrovizije.

Kako poručuju iz pi-ar tima neše ekipe, Nevena je među favoritima, a važno je da se u Holandiji prikažemo u najboljem svetlu, ne samo zato što je nevena sa Kosova, već i da posle ovogodišnje Evrovizije pokažemo da se kod nas muzička kultura neguje.

Nevena Božović je iz Kosovske Mitrovice i učestvovala je na više festivala dečje zabavne muzike. NJene izvedbe su nagrađivane na festivalima „Cvrkuti sa Ibra“, „Čarolija“, „Svetosavski festival u Zrenjaninu“ i „Dečji festival u Kruševcu“. Na izboru za predstavnika Srbije na Dečijoj pesmi Evrovizije 2007, koji je održan u oktobru u hali „Milenijum“ u Vršcu sa direktnim prenosom na Drugom programu Radio-televizije Srbije, nastupila je sa baladom „Piši mi“, za koju je sama pisala muziku i tekst. Pobedila je osvojivši maksimalnih 24 poena, po 12 od žirija i od publike (sa 838 glasova, od ukupno 2.603 koliko ih je poslato za 10 pesama-takmičara).

2007. godine je upisala srednju muzičku školu, a planira da upiše Muzičku akademiju i profesionalno se bavi muzikom. Ova talentovana devojčica bavi se brojnim sportovima.