nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Ruske baletske zvezde u Centru „Sava“

Ruske baletske zvezde u Centru „Sava“

BEOGRAD - Na gala koncertu „Super zvezde ruskog baleta“ u Centru „Sava“ nastupili su poznati ruski izvođači, ansambl od 26 umetnika među kojima su primabalerine i prvaci najznačajnijih baleta Rusije.

U prepunoj sali sinoć su, pred više od 3.500 posetilaca, baletski umetnici čuvenih trupa Boljšog i Marijinskog teatra, Državnog teatra klasičnog baleta i baleta Borisa Ejfmana, koji imaju viševekovnu tradiciju, priredili umetnički spektakl koji će se dugo pamtiti po blistavoj lepoti igre.

Baletskom spektaklu koji su beogradskoj publici omogućili Ambasada Rusije u Beogradu i generalni pokrovitelj koncerta mešovito preduzeće „Jugorosgas“, prisustvovali su ambasador Aleksandar Aleksejev, potpredsednik vlade Božidar Đelić, ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić, ministar za infrastrukturu Velja Ilić, kao i brojni drugi predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života.

Na gala koncertu nastupile su primabalerine Svetlana Lunkina, Nadežda Gračova, Ilze Lijepa, Ana Antoničeva, baletski prvaci Andrej Uvarov, Sergej Filin, Genadij Janin, Mark Peretokin, Faruk Hruzimatov, Ajdar Ahmetov, baletski parovi Jurij Ananjan i Elena Kuzmina.