nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Manipulacijama protiv Zvezde

Sportski direktor „crveno-belih“ Branko Kovačević nezadovoljan stanjem u KSS

Manipulacijama protiv Zvezde

Zalažem se za promenu Statuta, ali ono što je urađeno na UO je manipulacija! Nije u redu da radno telo neformalnog karaktera pretoči sebe u operativni organ bez valjanih argumenatal Pojedinci razmišljaju sebično, isključivo u interesu svojih klubova. Ovo saznanje je za mene bolno, a kada je već tako, smatram da i Crvena zvezda mora da ima svog predstavnika u IO!

Odluke UO KSS donete u svrhu efikasnijeg funkcionisanja košarkaške organizacije, utisak je, samo su učinile složeniji i do sada krhki sistem. Da zlo bude veće, predlog da Izvršni odbor bude formiran od pet članova, mahom ljudi iz Radne grupe, dodatno je zakomplikovao odnose među našim najvećim klubovima. Konkretno, član UO Branko Kovačević, sportski direktor Crvene zvezde, nezadovoljan je načinom formiranja IO, kojeg će po svemu sudeći činiti predsednik KSS Dragan Kapičić, počasni predsednik KSS Borislav Stanković, budući predsednik Stručnog saveta i članovi UO Nebojša Čović i Predrag Danilović.

- Na sastanku UO nije trebalo da bude reči o personalnim rešenjima, ali su se na kraju sednice u oblacima pojavila i konkretna imena. Da ne bude zabune, zalažem se za promenu Statuta kako bismo unapredili rad, ali ono što je urađeno na UO je manipulacija! Nije u redu da jedno radno telo neformalnog karaktera pretoči sebe u operativni organ bez valjanih argumenata - neraspoloženo priča Branko Kovačević za Glas javnosti.

Da li je vaše nezadovoljstvo prouzrokovano činjenicom da Zvezda, za razliku od Partizana i FMP, neće imati svog predstavnika u IO?

- Kada sam na sednici UO iskazao nezadovoljstvo načinom na koji se bira IO, nisam ni spomenuo Zvezdu jer smatram da u UO ne zastupamo interese klubova već, u konkretnom slučaju, KS Beograda. Međutim, brzo sam video da pojedinci razmišljaju sebično, isključivo u interesu svojih klubova. Ovo saznanje je za mene bolno, a kada je već tako, smatram da i Crvena zvezda mora da ima svog predstavnika u IO!

Zar se Zvezda nije sama distancirala od dešavanja u KSS nezadovoljna odnosima u Kući košarke?

IZVRŠNI ODBOR NOVO TELO, ŠIRI SE UO I STRUČNI SAVET

Na sednici UO KSS zaokružen je dvomesečni rad Radne grupe kojoj je poveren zadatak pripreme predloga strukturnih promena u KSS. UO je usvojio predlog Radne grupe za proširenje UO sa 13 na 15 članova (predsednik Stručnog saveta i počasni predsednik KSS Borislav Stanković) i za formiranje Izvršnog petočlanog tela (Izvršni odbor UO), što je, po važećem Statutu, moguće. UO je usvojio stav radne grupe da je potrebno formirati Izvršni organ Stručnog saveta u čiji sastav će ući pored predsednika SS, direktora muških mlađih reprezentativnih selekcija, predsednici Komisije za mušku i žensku košarku i predsednik medicinske komisije, dok će sam SS biti forumskog tipa. Takođe, za 18. decembar zakazan je sastanak UO sa klubovima koji učestvuju u NLB ligi.

- Ozbiljan smo klub i ne želimo da budemo na margini dešavanja. Tačno je da je Kapičić Zvezdina legenda, da je Bora Stanković beo među osnivačima kluba, ali... Zvezda jeste za promene, ali ne dopada nam se način na koje se one sprovode. Ponavljam, to je manipulacija! Tek na sednici upoznat sam sa planovima Radne grupe, nismo dobili pisani materijal. Međutim, dobro sam shvatio šta se valja iza brda. Šta je šta, ko je ko...

I u čemu je konkretan problem?

- Upravo u klubaštvu i nepoverenju među ljudima. O tome je pričao i predsednik FMP Nebojša Čović. Smatram da članovi UO treba da rade u interesu srpske košarke, a ne za ciljeve Zvezde, Partizana, FMP-a ili nekog četvrtog kluba. Najgore je što se u vazduhu osećaju razne igre, a niko neće konkretno da kaže šta se smera.

Kakva će biti reakcija kluba?

- Nismo još pričali o tome, ali sešćemo, razgovarćemo...

LJuti ste na nekoga, uvređeni?

- Naravno da sam ljut, ali nije vreme da pričam javno o tome - ostavio je tri tačke Kovačević.