nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Klintonova na meti psihopate

Otmičar koji je držao taoce u štabu demokrata SAD mirno se predao

Klintonova na meti psihopate

U izborni štab potencijalnog predsedničkog kandidata demokrata Hilari Rodam Klinton u gradiću Ročesteru u NJu Hempširu, uleteo je - preteći bombom - jedan Amerikanac koji je nekoliko sati držao pet talaca koje je na kraju oslobodio i predao se policiji, prenosi Tanjug.

Drama talaca, praćena za SAD uobičajenim timovima specijalaca, snajperista, stručnjaka za demontiranje bombi, helikopterima, okončana je pošto je Liland Ajsenberg oslobodio i poslednjeg od pet talaca i predao se snagama reda.

Naknadno se ispostavilo da Ajsenberg nije ni imao bombu, već je lepljivom trakom za grudi pričvrstio bezopasnu napravu koje je od baklji sam napravio kod kuće.

Odmah po objavljivanju vesti o upadu u izborni štab, Klintonova je otkazala sve predizborne aktivnosti i došla u Ročester.

Ajsenberg je, tokom višečasovne drame, u nekoliko navrata tražio da razgovara sa Hilari Klinton.

Naknadno je utvrđeno da je otmičar odranije poznat kao labilna osoba, i da se istog dana kada je upao u prostorije Hilari Klinton trebao pojaviti u lokalnom sudu kako bi odgovarao za optužbe koje je, zbog nasilja prema njoj, podnela njegova supruga.

Među optužbama supruge ističu se teški problemi sa drogama i alkoholom, vređanje i verbalne pretnje.

Ključne reči:

Komentari

A mozda i nije psihopata, kad je naleteo na Klintonku.Nije sigurno, ona je...