nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Tehnologija •
Početna > Tehnologija > Intel u Beogradu

Procesorski gigant i zvanično na domaćem tržištu

Intel u Beogradu

Intel, najveći svetski proizvođač čipova, otvorio predstavništvo u Srbiji

Intel, najveći svetski proizvođač čipova i vodeći svetski proizvođač kompjuterske, mrežne i komunikacijske opreme, otvorio je predstavništvo u Beogradu za Srbiju i region Balkana.
Otvaranjem predstavništva, Intel će pojačati podršku lokalnim saradnicima: proizvođačima originalne opreme, distributerima i sistem integratorima, kompanijama članicama IPI (Intel® product integrator) programa i IPP (Intel® premier provider) programa, kao i ostalim značajnim klijentima i kompanijama.

"Veoma mi je drago što sam u prilici da najavim zvanično otvaranje predstavništva kompanije Intel u Srbiji, za koje verujem da će ojačati prisustvo kompanije Intel u ovom regionu, ali pre svega pojačati podršku lokalnim partnerima i vladi", rekao je Džon Dejvis, potpredsednik i direktor globalnog razvojnog programa kompanije Intel. "Naš cilj je da odgovorimo na potrebe potrošača i zahteve tržišta u razvoju. Lokalna kancelarija će značajno doprineti pojačanom prisustvu naše kompanije u Srbiji i regionu", rekao je Dejvis.

Novootvorena kancelarija će takođe omogućiti kompaniji Intel da proširi saradnju sa vladinim institucijama kako bi stimulisala razvoj Interneta i tržišta personalnih kompjutera, i razvoj edukativnih programa namenjenih profesorima i studentima. Pored otvaranja lokalne kancelarije, kompanija Intel je takođe odlučna u nameri da ojača svoje regionalno prisustvo. Novo predstavništvo u Srbiji će stimulisati aktivnosti kompanije u susednim zemljama i na Balkanu, na taj način obezbeđujući prisustvo u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

U isto vreme, Srbija će imati priliku da bude deo globalnog razvojnog programa kompanije Intel, čiji je cilj da još jedna milijarda ljudi dobije mogućnost da koristi Internet. Kompanija sarađuje sa lokalnim, regionalnim i globalnim organizacijama i poslovnim partnerima kako bi ljudima omogućila korišćenje tehnologije, edukaciju i servise prilagođene njihovim potrebama.

Intel je takođe predstavio svoju novu generaciju Intel Core procesora, proizvedenih u 45nm tehnologiji - Intel Core 2 LJuad i Intel Džeon. Ovi čipovi koriste nove tranzistore koji su najveće dostignuće u industriji procesora u zadnjih 40 godina. Za 20 odsto su moćniji nego čipovi koji su trenutno u upotrebi i koriste 30 odsto manje energije. Otvaranje Intelovog predstavništva u Srbiji se poklapa sa obeležavanjem 60 godina od nastanka tranzistora kojim je započela nova globalna tehnološka era.

Komentari

Nadam se samo da ce Intel ostati u Srbiji. Ali eto to je dokaz samo da nam ne treba Evropska Unija za dobre poslove, ali eto opet ce neki pricati kako smo nesposobni i smotani bez SJAJNE E.U.