nedelja 2. decembar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hronika - ukratko...

Hronika - ukratko...

Udavila se u kaci za kupus

KRAGUJEVAC - Šezdesetdevetogodišnja Milunka M. iz sela Pajazitovo nađena je prekjuče mrtva, presavijena preko kace za kupus i sa glavom u vodi. Mrtvu staricu oko 13 sati našao je njen sin Goran. Ubrzo je došla ekipa Hitne pomoći, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt. Nezvanično saznajemo da je Milunka bila srčani bolesnik i lečila se već nekoliko godina. „Na ženi nema tragova nasilja, a uzrok smrti utvrdiće se obdukcijom. Najverovatnije je izgubila svest kada se nagnula nad kacu, pa joj je glava pala u vodu“, saopštili su dežurni lekari.    

Bivši čelnici PIK „Zemun“ u pritvoru

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv šestorice osumnjičenih za zloupotrebe u preduzeću PIK „Zemun“, potvrdila je juče portparol tog suda Ivana Ramić. Bivši rukovodioci preduzeća Milorad Đokić, Rajko Mandić, Dejan Kranjčević, Lazar Ružičić, vlasnik silosa „Jakovo“ Đorđe Božić i sudski veštak Petar Munćan saslušani su preksinoć pred istražnim sudijom koji im je odredio pritvor do 30 dana, rekla je Ramićeva agenciji Beta. „Sva šestorica osumnjičenih su saslušana i istražni sudija je doneo rešenje o sprovođenju istrage zbog zloupotrebe službenog položaja i odredio im pritvor“, navela je Ramićeva. Okružno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je juče sprovođenje istrage protiv šestorice osumnjičenih za prodaju 300 hektara zemljišta PIK „Zemun“, kojem su umanjili stvarnu vrednost za više od pet milijardi dinara. Nekadašnji predsednik Upravnog odbora PIK „Zemun“ Lazar Ružičić (1948) iz Beograda i doskorašnji direktori Milorad Đokić (1959) iz Novog Sada, Rajko Mandić (1952) iz Novih Banovaca (sada šefa Odseka unutrašnje fitosanitarne inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede) i Dejan Kranjčević (1972) iz Beograda, Božić i Munćan uhapšeni su u četvrtak.
Tužilaštvo je u zahtevu za sprovođenje istrage navelo da su oni od 2002. do 2006. godine, na osnovu falsifikovanih odluka i bez saglasnosti državnih organa, protivpravno prodali oko 300 hektara zemlje koja je bila vlasništvo preduzeća PIK „Zemun“. Ovo zemljište se nalazi neposredno uz autoput Beograd-Novi Sad, gde je u toku izgradnja zaobilaznica oko Beograda.