nedelja 2. septembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Spremljen „poklon“

Partizan gostuje OFK Beogradu koji danas slavi 96. rođendan

Spremljen „poklon“

Imaju brze igrače, ofanzivnih navika i neće se zatvoriti. Ružno bi bilo da se povuku na svom terenu, smatra Đukić

Partizan je od prve ovosezonske utakmice pokazao da je tim za respekt. Igrajući agresivno, moderno i efikasno, „crno-beli“ su zaplašili mnoge protivnike u ligi, tako da se puleni Miroslava Đukića nadaju da je strah ušao i u OFK Beograd, koji će danas u duelu sa liderom šampionata proslaviti 96. rođendan (17, TV). Momci iz Humske puni samopouzdanja dolaze na Karaburmu gde ih dočekuje tim koji je u prva tri meča pokazao kvalitet i rešenost da u tekućoj sezoni juriša na čelnu poziciju.

- Sastaćemo se sa timom koji je u dobroj formi, što pokazuje i tabela. Idemo na pobedu, mada znamo da neće biti lako. Protivnik igra jako ofanzivno i idealna je prilika da vidimo naše mogućnosti. OFK Beograd ima brze igrače, ofanzivnih navika i neće se zatvoriti. Ružno bi bilo da se povuku na svom terenu - rekao je Đukić.

Strateg „crno-belih“ zna od kojih igrača tima sa Karaburme preti najveća opasnost.
- Dobro poznajem Stefana Babovića i Đorđa Ivelju. Radi se o brzim igračima, koji su dobro tehnički potkovani. Ipak, verujem u naš igrački kadar i u osvajanje tri nova boda.

ILIĆ: NEMA EMOCIJA

Pred svaki okršaj sa Partizanom, iskusnom golmanu OFK Beograda Radiši Iliću postavlja se isto pitanje o emotivnom naboju pred duel sa bivšim klubom.
- Ne krijem da sam „partizanovac“, ali odavno već nisam u Humskoj i godinama se taj osećaj da igram protiv mog kluba izgubio. U redovima „crno-belih“ ostalo je vrlo malo ljudi sa kojima sam sarađivao, tako da emocija nema i protiv Partizana želim pobedu - rekao je Ilić.

Duele između Partizana i OFK Beograda često su obeležavale „čudne“ sudijske odluke i rat na terenu.
- Ne razmišljam o arbitrima, neka oni obavljaju svoj deo posla što mogu bolje. Uvek verujem u poštene namere sudija. Trudim se da se bavim svojom ekipom i neću da trošim energiju na njih - iskren je Đukić.