nedelja 2. septembar 2007.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Počinje upis na fakultete i više škole

Počinje upis na fakultete i više škole

BEOGRAD - Septembarski upis na fakultete i više škole počinje sutra, a budući brucoši će se i narednog dana prijavljivati u visokoškolske ustanove. Polaganje prijemnog ispita održaće se od 5. do 7. septembra, a svi budući brucoši indekse će dobiti do 20. septembra.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na Univerzitetu u Beogradu, gde će o trošku države moći da se školuje još 701 student, a svoje školovanje platiće 1.543 studenta. Univerzitet u Novom Sadu u septembru upisaće 2.048 brucoša, a u Kragujevcu ima mesta za 217 budžetskih i 1.147 samofinansirajućih studenata. Univerzitet u prištini upisaće još 152 studenta na budžet i 1.372 samofinansirajuća. Na Univerzitetu u Nišu indeks će dobiti 1.747 studenata, a u Novom Pazaru 115 studenata. Na većini viših škola u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta.

Prilikom prijave na konkurs budući studenti treba da donesu prijavu, svedočanstvo sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom ispitu i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita. Kandidati koji steknu prvo na upis treba da donesu originalna dokumenta, izvod iz matične knjige rođenih, dva ŠV obrasca, indeks, dve fotografije i dokaz o uplati školarine za samofinansirajuće studente.