nedelja 2. septembar 2007.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Na vrhovima prstiju, nežno poput balerine

Raznobojni modeli baletanki i ove sezone čekaju da ih ponesete

Na vrhovima prstiju, nežno poput balerine

Od boja i oblika koji su sada u ponudi nećete moći da se odbranite, ali koji god model da odaberete ne možete pogrešiti - lakovane, sa šljokicama, kožne, pletene, od zmijske kože, s mašnicama ili tračicama oko članaka

Seksi mačka koja ruši sve pred sobom. Noge u miniću na tankim, visokim i opasno oštrim potpeticama. Ovakva scena uvek je budila maštu prolaznika, pa će vam ponekad, ako se tako obučete, samoodbrana i biti potrebna. Bilo kako bilo, koliko god volele visoke potpetice, koliko god noga u njima izgledala izazovno, sve devojke će uvek reći da to nije obuća za duge šetnje, a lekari će upozoriti da da nisu zdrave.

Nežna i svilenkasta figura balerine, ona o kojoj maštaju sve devojčice predškolskog uzrasta, koja na vrhovima prstiju gotovo lebdi po podlozi i nežnim pokretima labuda, budi maštu na sasvim suprotan način, izaziva nežnost i toplinu.

Grad je preplavljen svim modelima baletanki i prava je sreća što ih moda ovih godina iznova uporno oživljava. U istoriju mode upisane su šezdesetih godina, kada su postale deo revolucionarnog modnog i kulturnog mozaika. Svoju slavu možda najviše duguju jednoj nesuđenoj balerini Odri Hepbern, koja ih je proslavila na početku šezdesetih godina u kultnom filmu „Doručak kod Tifanija“.

Danas doživljavaju neverovatne transformacije uz pomoć novih materijala. Od boja i oblika koji su sada u ponudi nećete moći da se odbranite, ali koji god model da odaberete ne možete pogrešiti: lakovane, sa šljokicama, platnene, kožne, pletene, od zmijske kože, s mašnicama ili tračicama oko članaka. Nose se u skladu, ali i u namernom kontrastu s ostatkom garderobe, tako da se slobodno možete poigrati. Kada odaberete kombinaciju, obujte ih i hitrim korakom krenite u grad. Ništa lepše i udobnije.