nedelja 2. septembar 2007.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Kostreš: Pročešljati Ilićeve poslove

Kostreš: Pročešljati Ilićeve poslove

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Kostreš je, povodom optužbi ministra za infrastrukturu Velimira Ilića, da „Kostreš ne razume Ugovor jer je tek nedavno završio neku školicu na novosadskom fakultetu“, izjavio da ministar poznatom retorikom „pokušava da skrene pažnju sa brojnih manjkavosti koje sadrži Ugovor o koncesiji za autoput Horgoš - Požega, a koje polako izlaze na videlo“. - Dokle Ilić misli da pljačka Vojvodinu i zašto misli da ćemo mi to mirno gledati - rekao je Kostreš, prenosi Fonet.

- Samo na osnovu kalkulacije za naplatu putarine, koja se nalazi u još od javnosti skrivenom aneksu 12 koncesionog ugovora, Pokrajina će u naredne dve i po decenije ostati u minusu za dodatnih 200 miliona evra. Poznatim vokabularom, optužujući me da sam izdajnik, separatista, strani plaćenik, da štampam pasoše... Ilić misli da može da prikrije suštinu. Međutim, da je tačno to što ministar priča, to bi naprosto moralo da bude predmet istrage policije, pravosuđa i BIA. Ali, kako je opštepoznata činjenica s koliko se „poštovanja“ Ilić odnosi prema istini, naravno da se tim njegovim tvrdnjama niko ozbiljan ne bavi - rekao je Kostreš i dodao da je „potpuno otvoren za to da nadležne institucije detaljno istraže ministrove navode“.

- Iskreno se nadam da će se pozabaviti i njegovim poslovnim aktivnostima, od onog čuvenog „kraduckanja“ u predizbornoj kampanji, pa sve do ovog koncesionog ugovora. Jer, strepim da se u pozadini ovog ugovora kriju velike malverzacije - zaključio je Kostreš.