ponedeljak 2. jun 2008.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Deset srpskih umetnika u Audijevom salonu

Deset srpskih umetnika u Audijevom salonu

Po prvi put zajedno, deset vrhunskih srpskih likovnih stvaralaca dvadesetog veka, upravo je, na Fashion Avenue Art izložbi, predstavilo svoja unikatna dela i to u potpuno novom i drugačijem izložbenom prostoru - salonu „Audija Porsche“, Beograd Ada. Kroz oblik, pokret, dinamiku postojanja, unutrašnju istinu, dimenziju skulpturalnog stvaralaštva predstavili su se Oto Logo, Olga-Olja Ivanjicki, Branko Miljuš, Miloš Šobajić, Danica Basta, Mihailo Đoković Tikalo, Milan Marinković Cile, Jelena Trpković, Dragan Radenović i Braca Đurković.

Eminentni savremenici svojim trajanjem na domaćoj likovnoj sceni na Fashion Avenue Art, u autentičnom prostoru „Audijevog salona“, samo potvrđuju i utemeljuju svoja dela u istoriji novije srpske umetnosti. Među domaćom umetničkom elitom, na ovoj izložbi pojavio se posle višegodišnje pauze i Oto Logo, jedan od vrhunskih vajara, sa svojih devet eksponata.

Ovom jedinstvenom događaju prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, uspešni domaći i strani privrednici, kao i mnogobrojne ličnosti iz našeg javnog i umetničkog života. Svi gosti na izložbi, imali su priliku da se dodatno upoznaju sa svakim umetnikom putem specijalno pripremljene publikacije Fashion Avenue Art, koju, pored biografija, čine i reprodukcije umetničkih dela, kao i mogućnost da kupe izložena dela.

- Brend „Audi“ podržava stvaraoce koji slede svoju viziju, koji stvaraju iz radoznalosti i koji mogu da otkriju nove oblike koje sam život nudi. Želimo da damo impuls stvaralaštvu i kreativnosti, rekao je na otvaranju prodajne izložbe Slobodan Pešić, direktor marke „Audi“.