sreda 2. april 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > U rat je trebalo da ide vojska ili lekar?!

U rat je trebalo da ide vojska ili lekar?!

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac optužio je juče DSS da protiv njega vodi prljavu kampanju i izjavio da je vlada premijera Vojislava Koštunice 31. avgusta 2006. godine odobrila angažovanje profesionalnih vojnika u mirovnoj misiji u Avganistanu, javlja Fonet. Ta odluka pokazuje ko govori istinu, a ko neistinu, rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare Demokratske stranke, odgovarajući na tvrdnje DSS da je čovek koji hoće da šalje srpske vojnike da ginu umesto Amerikanaca u Avganistanu i Iraku.

U zaključku vlade, čiju fotokopiju je Šutanovac podelio novinarima, navodi se da se odobrava angažovanje profesionalnih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „u operaciji podrške miru u okviru međunarodnih bezbednosnih snaga za pomoć Avganistanu“. Dodaje se da će, posle dobijanja nacrta odluke za Liban, vlada uputiti u skupštinsku proceduru predloge odluka za Avganistan i Liban, a za realizaciju zaključka zaduženo je Ministarstvo odbrane. Prema oceni Šutanovca, DSS ima problem što iz dana u dan gubi birače i što nema politiku.

S druge strane, portparol DSS Srbije Andreja Mladenović odbacio je ove tvrdnje i rekao da je prethodna vlada donela odluku da jedan lekar, a ne srpske trupe i srpski vojnici, ide u Avganistan, navodeći da je odluku o slanju jednog lekara zaustavila Skupština Srbije.

Komentari

Gospodin Su(n)tanovac parafrazira. Vlada je donela tu odluku, a ne Kostunica. Ko je u vladi? I ko je veäina? DSS sigurno ne. Sve je to maslo DS-a, a Gospodinu ministru odbrane neka ovo sluzi na cast. Ovo nisu cinjenice vec obicno izvrtanje istine. Svi znamo ko je taj predlog stavio na glasanje u vladi, i kako je glasano. Znaci, odgovornost za to mora da preuzme DS a ne DSS.

OVU ODLUKU JE DONELA PREDHODNA KOSTUNICINA VLADA KADA DS NIJE BIO U VLADI!!!!!!!!!!!!!!!

Gospodine Sutanovac ja mislim da je vasa podla igra iz DS odsvirala i da nitko vise ne naseda na vase lazi.