sreda 2. april 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tražio zaplenu imovine Šabana Šaulića

Estradne zvezde često su junaci sudskih hronika, tuže se za uvrede, klevete... (19)

Tražio zaplenu imovine Šabana Šaulića

BEOGRAD - Podsećamo se da su 1976. godine u saobraćajnoj nesreći poginule tadašnje zvezde narodne muzike, sestre Silvana Armenulić i Mirjana Barjaktarević (njihova prava imena bila su Zilha i Mirsada). Pre četiri godine njihova majka Hajrija Barjaktarević (84), podnela je tužbu protiv bivšeg zeta Radmila Armenulića, teniskog trenera i selektora Teniske reprezentacije Srbije. Starica koja je tokom rata iz Doboja izbegla u Dansku i napominje da je razočarana ponašanjem Silvaninog bivšeg muža.

Hajrija u tužbi navodi da njenoj porodici pripada šestosobni stan, u kojem danas živi Radmilo sa njegovom suprugom Mirom Pejić, glumicom i pevačicom.
Gospođa Barjaktarević priča da je nakon razvoda sa Radmilom, Silvana kupila taj stan u kome je planirala da živi sa kćerkom Gordanom, ali ubrzo zatim dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je pevačica izgubila život.

Radmilo Armenulić je kratko prokomentarisao u tabloidu Svet, da Silvana i on nisu bili razvedeni i njihov brak je prekinut njenom smrću.
Ostavinska rasprava bila je sasvim regularna, pa su kćerka i on tada nasledili po pola stana.

U rešenju br. 1425/05 Službenog glasnika Republike Srbije , 2006. godine, „traži se zaplena imovine izvršnih dužnika, supružnika Gordane i Šabana Šaulića, oboje iz Beograda, sada na nepoznatoj adresi...“ Po tužbi Božidara-Bože Gocića, direktora nekoliko diskografskih kuća, koji je od bračnog para Šaulić tražio izvesnu svotu novca sudskim putem. Kako je u međuvremenu presuda postala pravosnažna, a Šaban mu do određenog roka nije isplatio novac, sud je primoran da pronađe dužnike i prinudnim putem izvrši zaplenu imovine ili naplatu.
Šaban Šaulić je kroz smeh rekao da nije video Gocića 15 godina, kako je sa njim sarađivao u jednoj diskografskoj kući, i da je zapanjen tvrdnjom da iz Četvrtog opštinskog suda u Beogradu da ne mogu da ga nađu! O parama ni reči, i do danas se drži u tajnosti finale ove sudske ujdurme!

Muzičar Dušan Kojić Koja iz rok grupe „Disciplina kičme“, tužio je reditelja Srđana Dragojevića zbog neovlašćene upotrebe pesme „Ona se budi“. Dragojević je u filmu „Mi nismo anđeli 3“ koristio pomenutu pesmu bez dogovora sa kompozitorom. U beogradskom Drugom opštinskom sudu Kojić je odlučio da od producentske kuće „Maslačak“ (koja je realizovala pomenuti film) naplati štetu nastalu neovlašćenim korišćenjem njegove pesme „Ona se budi“ (koju je napravio osamdesetih godina, kad je njegova tadašnja grupa „Šarlo akrobata“ bila na vrhuncu popularnosti). Dragojeviću i „Maslačku“, kompozitor Koja traži nadoknadu od 3.000 evra na ime njegovih autorskih prava.