sreda 2. april 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Šišanje opasno po život

Frizerka i njen sin dobili batine zbog prekratkih šiški

Šišanje opasno po život

U tuči ispred frizerskog salona „Mis siksti“ povređene tri osobe, veće posledice sprečene zahvaljujući intervenciji desetak policajaca

KRALJEVO - Da i frizerski posao može biti „opasan po život“, uverila se nedavno Dragana Jovićević (39), vlasnica salona „Mis siksti“ koji se, inače, nalazi u popularnom tržnom centru „Pera Ždera“, u prometnoj Ulici vojvode Putnika. U opštoj makljaži pred njenom radnjom povređeno je troje lica, a s nekoliko desetina učesnika jedva je na kraj izašlo desetak policajaca. Posla su imali lekari obližnjeg ZC „Studenica“, a protiv vinovnika policija je podnela krivične prijave. Razlog ovog, kakao očevici tvrde, žestokog okršaja jesu frizerske makaze, odnosno previše skraćene šiške.

- Ošišali smo dve devojčice koje žive u romskom naselju, od kojeg nas deli samo zid. Učinilo mi se da jednoj od njih šiške idu u oči i ja sam ih skratila. NJihova majka je, kroz desetak minuta, upala u radnju, psovala me je i pretila što sam joj, navodno naružila decu. S njom je bio i muškarac koji se veoma vulgarno izražavao. Moj sin Aleksandar je pokušao da ih spreči da uđu u radnju i tada je nastalo koškanje. Malo zatim, pred salonom se stvorilo pedesetak Roma-uzbuđeno nam je ispričala Dragana Jovićević.

Kako tvrde očevici, verbalne zađevice pretvorile su se u tuču u kojoj su, kako potvrđuju i u kraljevačkoj Policijskoj upravi, povređeni Draganin sin Aleksandar (19) i Rom A. B. ( 31). Pokušavajući da zaštiti sina, posekotine po ruci zadobila je i vlasnica salona.

- Odmah sam pozvala policiju i vrlo brzo su došla dva policajca. Bili su, međutim, primorani da pozovu pojačanje, pa se ovde obrelo desetak uniformisanih lica. Oni su na jedvite jade uspeli da mog sina ubace u auto i odvezu ga prema bolnici. Dok su ga vodili, dobio je od komšija nekoliko udaraca kamenicom u glavu. Godinama se bavim ovim poslom, izdržavam četvoro dece. Posle svega, ne osećam se bezbedno, jer komšije me neprestano provociraju i vrše pritisak da odem odavde, jada se Dragana Jovićević.

U Policijskoj upravi naglašavaju da incident nije nacionalne prirode, već da je motivisan „nezadovoljstvom frizerskom uslugom“.

- Istina je da se pred salonom obrelo tridesetak Roma. Osam naših policajaca je sprečilo tuču širih razmera. Izgrednici su, inače, poznati organima gonjenja, pa su protiv njih podnete krivične prijave zbog nanošenja lakših telesnih povreda „ kažu u Policijskoj upravi.

Ključne reči: