sreda 2. april 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Septičke jame postaju prošlost

Septičke jame postaju prošlost

SREMSKA MITROVICA/LAĆARAK - Jovan Topić je svoju kuću sagradio 1965. godine u Ulici 1. novembra u Laćarku. Više od četiri decenije muku je mučio sa septičkom jamom, koja se, kaže, u proleće izlivala, te je bilo gotovo nemoguće proći kroz dvorište.

- Čišćenje septičke jame i neopisiv smrad koji se širio su prošlost za moje ukućane i mene „ kaže zadovoljno Topić koji je svoje domaćinstvo juče priključio na novoizgrađeni kanalizacioni sistem. Ističe da su rešeni i mnogi drugi komunalni problemi sa kojima se decenijama borio.

Zoran Hodoba, tehnički direktor „Hidrograđevinara“ je kazao da su se stekli uslovi za izradu kućnih priključaka u ovom delu laćaračkog naselja povezivanjem glavnog fekalnog kolektora i crpne stanice.
- Ugovorili smo četrdesetak priključaka u ovom delu Laćarka, rekao je Hodoba, naglasivši da je 18 domaćinstava već priključeno na kanalizacionu mrežu.

Gradilište je obišao Zoran Miščević, predsednik opštine Sremska Mitrovica. Ovom prilikom Miščević je podsetio da je reč o realizaciji kapitalnog projekta koji se izdvaja po svojoj složenosti i kompleksnosti, ali i angažovanju finansijskih sredstava.

- Ispunjavamo obećanja data stanovnicima Laćarka, kazao je Miščević, naglasivši da će učiniti sve da izgradnja kanalizacionog sistema u najvećem prigradskom naselju bude završena u predviđenom roku.

Inače, ovaj kapitalni infrastrukturni projekat u ovoj sremskoj opštini je počeo da se realizuje u oktobru prošle godine. Prema planu, naseljeno mesto Laćarak, koje broji više od 12.000 žitelja, biće u potpunosti pokriveno kanalizacionom mrežom do 2011. godine. Investicija je procenjena na 412 miliona dinara.