utorak 1. april 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Maja Nikolić tužila organizatore Evrosonga

Estradne zvezde često su junaci sudskih hronika, spore se za uvrede, klevete... (18)

Maja Nikolić tužila organizatore Evrosonga

BEOGRAD - Švajcarska policija je nedavno poručila diskoteci „Skala“ u gradiću Cugu da je podnesena prijava protiv pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, zbog poreskih dugovanja ovoj državi od 13.321,40 franaka. Kada su vlasnici o ovoj prijavi obavestili Acu, on nije odgovorio na poziv, niti se pojavio u Švajcarskoj. Smiljka, njegova menadžerka iz Nemačke, takođe ima probleme jer i tamo nije izmirio poreske obaveze za 2003. godinu. Aci stvarno nije lako, jer će se kao neplatiša naći i na Interpolovoj poternici. A to znači da će biti uhapšen i deportovan ako kroči na tlo Švajcarske i Nemačke.

Sredinom 2007. godine Sud za ljudska prava u Strazburu doneo je zvaničnu presudu u slučaju tekstopisca LJiljane Jevremović protiv države Srbije. Tužba je podneta zbog činjenice da ovdašnje pravosuđe nije imalo mehanizam da folkera Dragana Kojića Kebu kao potencijalnog oca njene ćerke Ine natera da uradi DNK tekst.

U presudu Sud u Strazburu je utvrdio da je Srbija kriva i naložio da se maloj Ini isplati odšteta od 5.000 evra, a njenoj majci LJiljani 1.000 evra na račun nematerijalne štete nastale odugovlačenjem slučaja u domaćim sudovima. Podsećanja radi, LJiljana je prvo tužila Kebu u nameri da ga natera da prizna očinstvo. Godine su prolazile, slučaj se razvlačio jer Kojić nije želeo da pristane na DNK tekst. Jevremovićeva je odlučila da tuži i državu da bi se čitava procedura ubrzala.

Odugovlačenje nije pomoglo jer je ovdašnji sud presudio da je na osnovu testa krvi Keba otac Ine Jevremović. Na konferenciji za štampu Keba je čak objašnjavao kakav je bio seksualni odnos sa LJiljanom! Slučaj je završen i ostalo je utvrđivanje alimentacije i način isplate zaostalog novca, a sada je i slučaj u Strazburu okončan. I to nepovoljno po poreske obveznike, koji će morati da plate zbog Kebinog i LJiljinog seksa!

Beogradski kontroverzni kantautor pop-folk muzike Dragan Antonijević Arlekino vodi maratonski sudski spor protiv izdavačke kuće „ZAM“ i njenog vlasnika Milije Đokića. Antonijević traži višemilionsku nadoknadu, jer su njegovu pesmu „Ojs, ojs“ koristili na albumu Lepog Bore i „Slatkog greha“ i u filmu o Lepoj Breni „Hajde da se volimo“ iz 1987. godine. Naravno, bez ugovora i njegovog znanja, Arlekino kaže da zna da se „bori protiv vetrenjača“, ali veruje da će ostvariti svoje autorsko pravo.

U Republici Srpskoj odlučili su da pročiste estradne agencije koje se bave gostovanjima i koncertima estradnih zvezda i zvezdica iz Srbije. Već su napisane prve krivične prijave i mnogi estradni poslenici uskoro će se naći na sudu. Prva na udaru se našla koncerta kuća „VIP“ iz Banjaluke, u kojoj su inspektori Poreske uprave RS našli niz nepravilnosti.

Portparol Poreske uprave Ivan Vučković kaže da „VIP nije imao nikakav ugovor, fakture i ugovor o isplati honorara povodom koncerta folkerke Stoje. Utaja poreza kod ove firme otkrivena je i u Udruženju estradnih umetnika „Kvin estrada“, koje nije overilo ulaznice za koncerte estradne manifestacije „Oskar popularnosti“ i „Riblje čorbe“. Da li su sudski procesi postali sastavni deo imidža naše estradne scene i u novom milenijumu procenite sami!

Pop zvezda Maja Nikolić prošle godine je tužila organizatore izbornog takmičenja za Evrosong, festivala Beovizija (RTS i kragujevački „Megaton“) zbog neregularnog glasanja kada je eliminisana u prvom krugu takmičenja i nije se kvalifikovala za finalno veće. Nije uspela da ostvari svoja prava jer je suđenje stopirano, sve dok se u maju ne održi Evrosong u Beogradu. Maja je prinuđena i zbog privatnih problema da posećuje Palatu pravde. NJen suprug, ekonomista Vuk Kandić (inače sin poznatog harmonikaša Vladete Kandića, alijas Bata Kande) ne da Maji razvod, niti da podele zajedničku imovinu i stan od 120 kvadrata u Beogradu. Maja ne želi da komentariše ovu, za nju mučnu brakorazvodnu parnicu, jer sa Kandićem ima sina Lazara od šesnaest meseci, koji živi s njom.

Ključne reči:

Komentari

Ta Maja Nikolić, seljanchura iz Nissa, je najodvratnija
estradna "umetnica" na nassim prostorima...
Sada bi joss da otme i pola porodichne kucce od
Kandinog sina, njenog muzza... Majstorski mu se privalila u Americi, dobila boravak i na kraju drzzavljanstvo USA...U brak mu donela u "miraz" ccerku iz njenog prvog braka sa nekim Crnogorcem...
Strassno je losse, prepotentnoi ogavno stvorenje...
Pravi "KAMEN" ssto bi se reklo u zzargonu...
Treba sponzorussu "proterati" sa ovih prostora!!!

Svi koji nisu iz Begisa su seljancure zar ne??? Samo su Beogradjani ljudi, svi ostali su niza rasa....

seljak i seljanka su ljudi sa sela koji privredjuju kroz poljoprivredne delatnosti, SELJACINA I SELJANCURA su karaterne osobine. maja nije seljanka, daleko od toga da je seljancura. maja je govno jedno ljudsko koje treba zgaziti, potom ostrugati sa asfalta, spaliti i prosuti u kanalizaciju gde joj je mesto.