petak 1. februar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Bubalova „savetnica“ na lečenju

U Okružnom sudu u Beogradu odloženo suđenje za iznudu i primanje mita

Bubalova „savetnica“ na lečenju

BEOGRAD - Mirjana Milićević-Petrović (55), koja se istražnim organima svojevremeno predstavila kao savetnica ministra Predraga Bubala za proces svojinske transformacije, nije se pojavila juče u Okružnom sudu na suđenju po optužnici koja je tereti za učešće u iznudi novca i dva krivična dela primanja mita. Sudu je juče uoči glavnog pretresa stigla potvrda od Odeljenja endokrinologije KBC „Bežanijska kosa-Zemun“ da je Milićević-Petrović kod njih hospitalizovana od 30 januara. Na potvrdi je, kako je uneto u zapisnik, nečitak faksimil i pečat lekara, pa je sud naložio da se od KBC pribavi izvod iz protokola od kada je okrivljena kod njih na lečenju.

Od kada je bivšoj savetnici u Sektoru za razvoj kapitala Ministarstva privrede, ne i ministrovoj, Krivično vanraspravno veće ukinulo pritvor 15. januara 2006. godine, po nalogu Vrhovnog suda Srbije, nije održan nijedan pretres što zbog bolesti i izostanka njenog advokata, što zbog njenog nedolaska. Izostanak od 11. juna prošle godine okrivljena je opravdala medicinskom dokumentacijom privatne klinike „Ostrog“, posle čega joj je skrenuta pažnja da sud neće prihvatati takva opravdanja.

Pored Milićević-Petrović na optuženičkoj klupi su i Veselin Mujović (54), Branislav Milačić (23) i Đorđe Čelebić (57), koji se terete da su s njom od oktobra 2005. do 23. maja 2006. od Radomira Narančića, kupca PPK „Sonta, iznudili 120.000 evra i nekoliko tona semenskog kukuruza i veštačkog đubriva. Jedna od desetak isporuka novca bila je i u beogradskom hotelu Moskva, kada je bivša savetnica snimljena prilikom primopredaje 6.000 evra i zatim uhapšena.

Dan posle hapšenja, Ministarstvo privrede saopštilo je da Milićević-Petrović nikada nije radila kao savetnik u Kabinetu ministra privrede Predraga Bubala. Ona je bila jedna od 32 savetnika, a u kontakt s ministrom Bubalom je retko dolazila.

Mirjana Milićević-Petrović je optužena i da je od vlasnika preduzeća „Dunav“ iz Grocke i „Suvenir“ iz Beograda primila novac tako što su joj ga oni prebacivali s računa svojih firmi na račun privatne gimnazije u koju je išao njen sin, a u kojoj je školarina koštala 6.000 evra.   

Ključne reči:

Komentari

Tako su oslobodili i cuvenu profesorku od BMW-a i zlatne narukcive pravnog faksa u Kragujevcu laznim lekarskim uverenjem pa se niko nije uzbudjivao. Ssrpskom krivosudju se svakodnevno dostavljaju falsifikovana dokumenta kao ''protivdokazi'' za odbranu krimosa, sudovi donose bolesne odluke kaznjavaju zrtve umesto pocinilaca, sve je naopako. Mi smo jedno bolesno drustvo i to u potpunoj metastazi.