ponedeljak 30. jun 2008.
RSS
• Feljton •
Početna > Feljton > NATO zlodela po istom scenariju

Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (31)

NATO zlodela po istom scenariju

O zverstvima alijanse, koju predvode Amerika i Engleska, pisaće se godinama i stolećima jer su po bestijalnosti neprevaziđena. Zločini nezapamćenog varvarstva su tri puta reprizirani po istom scenariju: granatiranje voza u Grdeličkoj klisuri, napad na autobus u Lužanu, pa napad na autobus u Savinim Vodama

Da bi zataškali kompromitujuće dokaze portparol NATO je smislio podvalu jer je na Si-En-Enu objavljeno da su verovatno ubijeni komandant Treće armije i Prištinskog korpusa generali Pavković i Lazarević. Ovakve laži su najčešće kratkog daha jer su se generali već sutra pojavili na televiziji živi i zdravi izjavivši da uspešno vode narod i vojsku protiv agresora. Noć je topla, ali tamna, bez zvezda i mesečine. Avioni zlikovaca remete tišinu, ali je manje preleta nego prethodne noći.

Posle obaranja nekoliko letilica oseća se suzdržanost u delovanju agresorske avijacije. Tamne i zloslutne senke planina prete, ali suborci spremni na sva iskušenja i hladnokrvno iščekuju nasrtaje na granici. „Kad ćemo videti tu snagu naših izvikanih neprijatelja. Pompezni nazivi: komandosi, marinci, elitne jedinice ne izazivaju strah kod nas“ često komentarišu u rovovima prvih linija fronta. Svi žive za odlučujući sudar dveju vojsci na granicama Albanije i Makedonije. Od ove bitne zavisiće opstanak i sloboda zemlje i otrežnjenje protivnika koji koristi zverske metode i satire sve što je srpsko.

Tragedije civila

O zverstvima alijanse, koju predvode Amerika i Engleska, pisaće se godinama i stolećima jer su po bestijalnosti neprevaziđena. Takođe su za patološke analize i postupci nalogodavaca koji traže i naređuju da tu radost koja je bogomdana, jeste zverstvo koje se može naći samo u džungli. Da li su Klinton, Bler, Olbrajtova i Kuk uopšte ljudi s ove planete!? Zločini nezapamćenog varvarstva su tri puta reprizirani po istom scenariju: granatiranje voza u Grdeličkoj klisuri, napad na autobus u Lužanu, pa napad na autobus u Savinim Vodama.

Ove tragedije nedužnih civila moraju još više da probude savest čovečanstva, moraju radnici, seljaci, intelektualci, đaci i deca da odlučno kažu ne divljaštvu koje se sručilo na mali narod samo zato što brani slobodu i otadžbinu.

EŠDAUN, INSTRUKTOR TERORISTA

Jedan od zarobljenih terorističkih vođa je priznao da je Holbruk rekao: „Voker je dobro namestio Račak i da ne bi bio na udaru prebačen je na drugi kontinent“. Dakle, instruktor terorista na Kosmetu, engleski lord Pedi Ešdaun, zbog tih zasluga dobio je zapaženu ulogu u UN, postavljen je za visokog predstavnika Unprofor u Bosni, pa je sve činio da stvori unitarnu Bosnu u kojoj bi Srbi bili građani trećeg reda, dok bi Republika Srpska bila izbrisana i time anuliran Dejtonski sporazum.

Oko 21.50 sati raketirana je zgrada Radiotelevizije Novi Sad najrazornijim bombama. Antenski stub je srušen, a nova i stara zgrada zapaljene. Dva sprata zgrade su izgorela. U zgradi nije bilo nikog pa, na sreću, nije bilo žrtava. Napadnuta je televizija koja je izveštavala na mnogo jezika zajednica i manjina koje žive u Vojvodini. Ovo je atak na jedinstvo i zajedništvo 26 manjina.

PVO pruža žestok otpor

Avioni su i kasnije nadletali grad iako je PVO pružala žestok otpor. RTV Novi Sad nalazi se na Mišeluku, pa zbog porušenih mostova nisu mogli da pomognu novosadski vatrogasci, već su požar gasili vatrogasci iz Sremskih Karlovaca. Oko 23 sati gađan je aerodrom Slatina kod Prištine, sa četiri projektila. Napadan je i repetitor na Golešu sa tri projektila.

U 23 sati gađana je šira okolina Vučitrna sa sedam granata, a sat kasnije su na udaru bile stambene četvrti. Šteta je velika, a žrtava nije bilo. U ponoć je granatirana autobuska stanica. U 2,40 sa dva projektila granatirano je brdo Straževica kod Beograda. Detonacije su se čule i u Batajnici. U trećem naletu detonacija je dopirala sa periferije Beograda. PVO je dejstvovala.

Selo Lađevci, 20 kilometara od Kraljeva, još jednom je bilo meta zločinačkih aviona. Ispaljena su četiri projektila, a PVO je dejstvovala. Pogođen je centar grada pa je šteta velika. Mnoge kuće, radnje i preduzeća su oštećeni, najviše pekara. Ovo je 12. napad na Vranje. Žrtava nije bilo. Selo Samuilo u opštini Čačak raketirano je sa dva projektila. PVO je rasterala druge avione koji su kružili nad gradom. Oborena su dva projektila. Valjevo je prvi put bombardovano danju. U 12 sati pogođen je centar grada pa je šteta na stambenim zgradama, privatnim kućama i preduzećima velika. Povređene su tri osobe. PVO je oborila jedan avion.

Nastaviće se