sreda 25. jun 2008.
RSS
• Feljton •
Početna > Feljton > Hitlerov naum da postane gospodar sveta

LETEĆI TANJIRI - najistrajniji mit proteklog i novog veka (6)

Hitlerov naum da postane gospodar sveta

Pored svih podataka, istraživanje pokazuje da je razvoj nemačkih, najblaže rečeno, novih letelica u tom ratnom periodu bio samo nastavak već uveliko osmišljenih projekata. Istraživanja su započela još dvadesetih godina, na osnovu zamisli rođenih u krilu tajnih društava, Tula i Fril. NJihove ideje, okultna misao (član društva bila je i Zagrepčanka, medij, Marija Trebe) i autoritet njegovih članova podstakle su Hitlera da po njihovim uputstvima uputi timove istraživača u potragu za novim znanjima.

Hitlerovi učitelji su uverili vođu da je bez ovladavanja drevnim znanjima i moćima izlišna nada da jednog dana postane gospodar čitavog sveta. Hitler je oko sebe grčevito okupljao najveće naučne umove i tako je uspeo da od Nemačke stvori najveću naučnu silu 20. veka. U određenom trenutku, takvu „kritičnu masu“ nije imala nijedna zemlja u proteklom veku.

Prvenstveni zadatak bila je priprema za stvaranje nepobedive ratne mašine, a posebno konstrukcija novih vazduhoplova, koji su već u Prvom svetskom ratu nagovestili ogromne mogućnosti daljeg razvoja. Za Nemačku su tada radili najbolji avio-inženjeri tog vremena: Italijan Bolonco, Nemci Šriber, Mite, Fon Braun... i čovek posebnih znanja Viktor Šauberger, inače jedan od najuglednijih članova Fril udruženja.

NACISTIČKA OKULTNA MITOLOGIJA

Nekoliko ekspedicija je upućeno na Kašmir, Tibet, Indiju, Severni pol, Južnu Ameriku... Tako je nacizam dobio i svoju posebnu okultnu mitologiju i simboliku - crno sunce, kukasti krst, obožavanje vuka (u egipatskoj mitologiji poznatog kao Anubis) - ali i svoju kosmologiju, oslonjenu na drevne legende Asirije i Vavilona, u kojima centralno mesto zauzimaju bogovi „došljaci i učitelji“.

Šauberger se već pročuo svojim principom harmonične rezonance. Tvrdio je da je došao do čudesnih saznanja, oslonjenih na vavilonske, vedske, tibetanske izvore, ali i na malo poznate Pitagorine spise. Rezultat je bila prva antigravitaciona letelica RFC-1. Već 1934. je letelica poboljšana i nastaje RFC-2, a samo pet godina kasnije, 1939, već je konstruisan najambiciozniji projekat u seriji, „haunebu 1“. Ta letelica je imala posebnu važnost za Hitlera.

Ovim letećim brodom je nameravao da otputuje do Aldebarana, zvezde u sazvežđu Bika oko koje se kretao Faeton, planeta koju su naseljavali drevni Anunanki, praočevi vavilonske civilizacije. Haunebu je u konačnoj verziji trebalo da omogući udobno putovanje tokom 68 svetlosnih godina, a bilo je predviđeno da ponese i nekoliko manjih letelica iz serije RFC ili Vril. Poslednja verzija završena je kao „haunebu 7“. Rat se već primakao kraju i put do Aldebarana morao je biti „odložen“.

Ipak, postoje dokumenta, američka i nemačka, iz kojih se sluti da Nemci nisu sasvim odustali od susreta sa Anunakima. Govorilo se, i ponešto znalo, da su nacisti grčevito nastojali da svojim nadmoćnim i brojnim podmornicama evakuišu delove fabrika i gotovih i nedovršenih projekata, uključujući i „leteće tanjire“. Jedan deo je otplovio prema džunglama Amazonije, a drugi, glavnina, u novu nemačku zemlju (Novu Švabiju, kako su je krstili), ka istočnoj teritoriji Antarktika. Nova država je osvojena i obeležena tokom ekspedicija 1938/39. godine i obuhvatala je površinu od 600.000 kvadratnih kilometara.

Gotovo je sigurno da je ova teritorija zaista bila naseljena bivšom nacističkom armadom i njihovim porodicama. Jedino tako je mogla da se objasni neobična saveznička invazija na Antarktik 1946. godine, koja će potom u Americi dobiti ime „Pingvinski rat“.

Nastaviće se