nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Feljton •
Početna > Feljton > Klinton - junak muslimanskog sveta

Kosovo i Metohija - Palestina sistem kriza (9)

Klinton - junak muslimanskog sveta

Piše: Mr Dejan Mirović

Iz Saudijske Arabije i drugih islamskih zemalja su stizali mudžahedini ali i ogromna finansijska pomoć. Ona je praćena globalnom medijskom hajkom. Pjer Galoa navodi: „Kralj Saudijske Arabije, Faud, stavio se na čelo islamskog krstaškog rata u korist bošnjačkih muslimana... Nikada, od Zalivskog rata... kralj Vahabita se nije tako zauzeo za neku stvar... od početka juna Faud energično interveniše kod Buša... arapska i muslimanska zajednica Sjedinjenih Američkih Država biće prva koja će poslati već 12. juna hitnu pomoć od milion dolara... džinovsko prikupljanje pomoći... već je omogućilo da se sakupi 7,2 milijardi dolara... i sam vladar je dao lični poklon od pet miliona dolara... Katar je poslao tri miliona dolara... Oman 1,5 miliona... više desetina saudijskih imama krstare deleći hranu, dolare i Kurane pozivajući bošnjačke, površno islamizovane Slovene, da se vrate pravoj veri... „.

Samo do 1993. godine iz Saudijske Arabije (preko zagrebačkih banaka) je uplaćeno između 800 i 900 miliona dolara pomoći režimu u Sarajevu.

NAJAVA NOVE AGRESIJE NA BALKAN

Holbrukova knjiga o građanskom ratu u Bosni otkriva stvarne razloge za američku politiku na Balkanu, koja se sve do danas uspešno skriva iza propagandnih fraza o nekakvom lobiranju, geostrateškom „značaju“ ovog područja, humanitarnim razlozima, zaštiti ljudskih prava, borbi protiv „ostataka“ komunizma i sličnim poluistinama i lažima. Naime“balkanski Kisindžer“ Holbruk, je bio toliko osion da nije mogao da se suzdrži u svojoj knjizi „Put u Dejton“. Holbruk je na njenom kraju poluotvoreno najavio novu američku agresiju na Balkanu, ovaj put na Kosovu i Metohiji.

U Bosnu tokom rata dolazi i glavni lider Al Kaide terorista Bin Laden., glavni protivnik Rijada i Vašingtona na Bliskom istoku. On je u tom periodu preokupiran Balkanom i ne predstavlja više onu opasnost kao kada se nalazio u regionu.

Za istim stolom
U Saudijskoj Arabiji se formira i komitet za pomoć Bosni a saudijska vlada gotovo neprekidno izdaje saopštenja u kojima je glavna tema Bosna (problem Palestine pada u zasenak). Na primer, godine 1995, u periodu april-novembar, Rijad skoro neprestano kroz saopštenja podržava američko bombardovanje RS i rad suda u Hagu.

Održava se i sednica Kontakt grupe na kojoj zajedno učestvuju islamske i zapadne zemlje. Za istim stolom sede predstavnici Irana i SAD, zemalja koje nemaju diplomatske odnose: „Sastanak je održan 7. septembra a njemu su prisustvovale Saudijska Arabija, Bosna, Egipat, Indonezija, Iran, Malezija, Maroko, Pakistan, Senegal i Turska.“ Posle njegovog održavanja Iranci su hvalili mere koje je preduzeo NATO“, tačnije agresiju na bosanske Srbe pod američkim vođstvom.

Da bi ova farsa bila potpuna, kao prijatelj „ugnjetenih muslimana“ pokušava da se predstavi i cionistički Izrael koji šalje humanitarnu pomoć u Sarajevo. Intelektualci poput Vizela, Levija i Glinksmana, inače branioci izraelske politike, lansiraju zlonamerne besmislice o nekakvom holokaustu u Bosni. Zamena teza je potpuna.
Konačno, NATO pod vođstvom SAD 1995. preduzima spektakularnu agresiju na jedan mali i siromašan narod kao što su bosanski Srbi. Povod je lako nađen. Vašington pre bilo kakve istrage, lažno optužuje Srbe za eksploziju na pijaci Markale 28. avgusta 1995. godine, iako je UNPROFOR objavio da je istraga u toku i da „ nema konačan odgovor“ ko je odgovoran za napad. Ali, to ne sprečava portparola Stejt departmenta, Nikolasa Bernsa, da bez ikakvih dokaza, u histeričnom maniru, iste večeri pozove na rat protiv Srba: „Za ovo sramno delo odgovorni su Srbi. izjavljuje Berns“.

Povod za rat bez povoda

NATO pokreće vazdušne napade u noći između 28. i 29. avgusta, istovremeno usmeravajući i na terenu akcije hrvatske i muslimanske vojske protiv malobrojnijih Srba. Balkanski Kisindžer, Holbruk, zatim organizuje konferenciju u Dejtonu, gde bosanska strana sledi instrukcije američkog diplomate Ričarda Perla. Posle skoro četiri godine borbi, razaranja i namernog odbacivanja mirovnih planova, Amerikanci prekidaju rat u Bosni koji su izazvali.
Na kraju Holbruk samozadovoljno piše: „Dejton je sve izlečio gotovo preko noći. Kritike na račun predsednika Klintona kao slabog lidera naglo su prestale, posebno u Evropi i nekim muslimanskim zemljama. Vašington su sada hvalili... „. Saudijska vlada izdaje saopštenje 27.11.1995. godine u kome podržava Dejton. Klinton je junak muslimanskog sveta.

Nastaviće se

Ključne reči: