petak 4. jul 2008.
RSS
• Feljton •
Početna > Feljton > Osude NATO stižu sa svih strana sveta

Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (36)

Osude NATO stižu sa svih strana sveta

Posle bombardovanja kineske ambasade, administracija Pentagona se našla u nezavidnoj situaciji. Iskoristili su novi mafijaški trik i krivicu prebacili na CIA koja je, navodno, poslala bombardere B-52 iz Amerike. Tvrdi se da je napad namerno izveden jer Kina od prvog dana podržava pravednu borbu Jugoslavije za očuvanje suvereniteta

Valjevo je deveti put bombardovano u 22,10, a zatim se napad ponovio 10 minuta kasnije. Bačena su četiri projektila. Pogođena je zgrada MUP. Žrtava i povređenih nije bilo. U 22,50 granatiran je Kragujevac. Bombe su pale u najuži centar, u naselje Aerodrom, pa su oštećene: stara kasarna „Vojvoda Putnik“, Osnovna škola, Gimnazija i stambene zgrade. Povređeno je 20 osoba. Gađan je Kosmaj blizu Mladenovca u 22,20 sa tri projektila. Povređenih nije bilo.

Na Rudniku je u 22,40 uništen repetitor, sa dva projektila. Uništena su dva predajna sistema radio „Jugoslavije“ kod Ivanjice, ali ona i dalje emituje program i upoznaje narod sa zločinima agresora. U selo Padina u opštini Kovačica pao je jedan projektil. Nema povređenih. Planina Goleš kod Lipljana je gađana u tri navrata sa šest projektila zbog već srušenog repetitora.

Ranjene desetine civila

Od 6 do 9 na Đakovicu je bačeno više od 20 kasetnih bombi. Mnoge su pale na centar grada, pa ima ranjenih. Bombardovanje su iskoristili teroristi koji su napali vojsku i policiju u graničnom pojasu prema Albaniji. Teroristi imaju mnogo poginulih, a na našoj strani jedan vojnik je poginuo i četiri su ranjena.

Sa šest kasetnih bombi gađani su Dečani, ali žrtava i ranjenih nije bilo. Na Kosovsku Kamenicu i širu okolinu palo je šest razornih projektila. Dve osobe su povređene, jedna teže. Gnjilane i širu okolinu su napala dva projektila i nekoliko kasetnih bombi jer su tamo prisutni vojska i policija. Povređeno je sedam osoba.

ANTINATOVSKE DEMONSTRACIJE

Specijalni izaslanik Kofija Anana Karl Bilt izjavio je da je NATO previše pogađao civilne ciljeve, a neki listovi u Americi tvrde da je napad na kinesku ambasadu poremetio dobre odnose Amerike i Kine. U Berlinu su održane nove masovne antiratne i antinatovske demonstracije uz prisustvo više od 20.000 ljudi.

Na Junik, na samoj granici prema Albaniji, palo je mnogo kasetnih bombi, zbog vojske koja čuva granicu. Više od 10 boraca je povređeno. Svi komentari u svetu su podređeni raketiranju kineske ambasade u Beogradu. U Pekingu i drugim gradovima Kine građani i studenti danononoćno prolaze pored američke, britanske, nemačke i francuske ambasade i izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog agresije na deo njihove zemlje. Rusija se stalno konsultuje sa azijskim prijateljima, Kinom i Indijom.

Osude agresije na kinesku ambasadu stižu sa svih strana. Tvrdi se da je napad namerno izveden jer Kina od prvog dana podržava pravednu borbu Jugoslavije za očuvanje suvereniteta da je Kosmet unutrašnja stvar SRJ i da se ne može doneti ni jedna odluka bez pristanka Jugoslavije. Predsednik Milošević uputio je narodu i predsedniku Kine najiskrenije saučešće zbog pogibije četiri službenika ambasade. Dr Vojislav Šešelj, je posetio ranjene iz kineske ambasade u Kliničkom centru i poželeo im brz i uspešan oporavak.

Zvaničnici NATO, Bela kuća, pa i sam predsednik Klinton, izrazili su žaljenje zbog „pogrešnog bombardovanja kineske ambasade“, ali Kina izvinjenje ne prihvata jer je svesna da je provokacija namerno učinjena. Pošto se administracija Pentagona našla u nezavidnoj situaciji dosetili su se novog mafijaškog trika i krivicu prebacili na CIA koja je navodno poslala bombardere B-52 iz Amerika da izvrše taj zadatak i oni formacijski ne pripadaju NATO.

Kina plaća cenu

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, Jugoslavija je proslavila u ratnom stanju braneći se od istog povampirenog fašizma koji sada sprovodi Amerika. Francuski Figaro veoma studiozno i analitički objašnjava zašto je NATO gađao kinesku ambasadu. Tvrdi da Kina plaća cenu zbog dobrih odnosa sa Jugoslavijom, a posebno što je Jugoslavija isporučila Kini delove američkog aviona F-117 A koji je oboren kod Buđanovaca 27. marta, trećeg dana agresije.

Ponos američke avijacije nevidljivi lovac-bombarder je ubrzo savremenim laboratorijskim metodama ispitivan kako bi se pronašla tehnologija nevidljivosti ovog aviona. NATO je time unazađen jer će ubrzo i Kina proizvoditi letelice koje su nevidljive za radare. S druge strane, bombardovanje ambasade trebalo bi da upozori Kinu na ozbiljne namere Amerike, odnosno NATO jer je osvajanje sveta praktično počeo nosilac novog svetskog poretka. NATO je ovim bombardovanjem ohrabrio i svog saveznika, Tajvan, koji je kost u grlu Kini i koji je do zuba naoružao Ameriku.

Nastaviće se